Herman Schepers prolongeert titel beste kerststol van Nederland

12 december 2023 Echte Bakkersgilde
Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen maakt wederom de beste kerststol van Nederland. Hij kwam vorige week als beste uit de landelijke kerststolkeuring van het Echte Bakkersgilde. De tweede plaats ging naar Timmer ut Gasselte en Van der Steen behaalde evenals in 2022 de derde plaats.

Het is de tweede prijs die Herman Schepers binnen korte tijd in de wacht sleept. In november prolongeerde de bakkerij ook al de titel Nederlands Kampioen Broodbakken. Roy Schepers is dan blij met het goede nieuws. “Kiek, das mooi!” was zijn korte maar krachtige reactie.

Ook tweede plaats-winnaar Paul Timmer reageerde blij verrast. Hij vertelt dat hij voorafgaand aan de keuring contact had met Roy. “We zeiden tegen elkaar dat het toch mooi zou zijn als de eerste prijs in Drenthe blijft. Dat de eerste èn de tweede prijs naar het noorden gaan is beter dan gedroomd.

En tot slot Jeroen van der Steen. “Ik had er eerlijk gezegd dit keer niet op gerekend maar ben daarom extra verrast door deze prijs. We blijven een constante kwaliteit bakken en dat al jarenlang. Daar ben ik heel trots op.”

Landelijke kerststolkeuring

De landelijke kerststolkeuring startte met een voorronde. Maurits de Greef en Joost Hagenaars van de GildePartners Royal Koopmans en Zeelandia keurden 125 stollen en selecteerden tien finalisten. Bij deze tien werd anoniem en onaangekondigd een kerststol in de winkel gekocht voor de finalekeuring. Voor deze ronde sloot Hans Som, lid van het eerste uur van het Boulangerieteam, zich aan bij deze vakjury. Bij de beoordeling tellen smaak en eeteigenschappen dubbel omdat dit de belangrijkste eigenschappen zijn voor de consument. 

Naast de drie prijswinnaars bakten de overige finalisten ook allemaal een topstol. Dit waren Echte Bakkers: De Koning te Puttershoek, Piet Daane te Vlissingen, Sjaak Doeleman te Werkhoven, Snijders te Stramproy, Van Asselt te Vorden, Van Meijel te Clinge en Van Walderveen te Geldermalsen.

(© Echte Bakkersgilde)
(© Echte Bakkersgilde)
(© Echte Bakkersgilde)
 
 

Altijd op de hoogte blijven?