Bakkerij Swart winnaar Horizonbokaal

De winnaar van de Horizonbokaal voor de beste speculaascake van Noord-Holland is bakkerij Swart uit Wervershoof. Bakkerij Jan uit Zaandijk heeft de tweede prijs in ontvangst mogen nemen. Derde eindigde Bakkerij Richard Brakenhoff uit Assendelft.

Speculaascake

Voor de wedstrijd leverden bakkerijen vanuit heel Noord-Holland een speculaascake aan. De winnaar werd tijdens de jaarlijkse branchedag voor bakkerijen, die als leerbedrijven verbonden zijn aan het ROC Horizon College, bekendgemaakt. De cakes zijn tijdens deze dag door een professionele jury gekeurd en beoordeeld. De jury bestond uit oud-leerling Robin Hoedjes en een vertegenwoordiger van Zeelandia.

Fantasiecake

Tien leerlingen van het ROC van Amsterdam en het ROC Horizon College leverden de strijd om de beste fantasiecake. Amber Poort uit Zwaag heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen. “De cake, met de titel ‘Steampunk’, is geïnspireerd op het stoomtijdperk”, licht Poort toe. “De cake heeft een industrieel uiterlijk. Mijn uitdaging zit in het steeds beter worden. Ik hoop net zo goed te worden als Robin Hoedjes”, aldus Poort.

Demonstratie

Robin Hoedjes gaf naast de wedstrijden, een demonstratie van het maken van speculaastaart, gemaakt van bavarois en caramel. Hoedjes voorzag de bakkers van ideeën en praktische tips. Vervolgens verzorgde Cor Molenaar, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, een presentatie die vanuit de foodkant een beeld schetste over ontwikkelingen in de retail en het consumentengedrag.

Lees ook
Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Studenten bereiden zich voor op finale Skills Patissier

Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vinden de finales van Skills Heroes Patissier plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Acht finalisten van verschillende scholen in Nederland strijden om zich na de finales te mogen kwalificeren voor WorldSkills 2022 in Shanghai.

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder Top Bakker van het jaar 2022

Bakkerij Schreuder uit Uddel is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2022, tijdens het Bakkersfestijn van bakkersorganisatie Top Bakkers. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bij hen aangesloten bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen.