Bakkerij Swart winnaar Horizonbokaal

De winnaar van de Horizonbokaal voor de beste speculaascake van Noord-Holland is bakkerij Swart uit Wervershoof. Bakkerij Jan uit Zaandijk heeft de tweede prijs in ontvangst mogen nemen. Derde eindigde Bakkerij Richard Brakenhoff uit Assendelft.

Speculaascake

Voor de wedstrijd leverden bakkerijen vanuit heel Noord-Holland een speculaascake aan. De winnaar werd tijdens de jaarlijkse branchedag voor bakkerijen, die als leerbedrijven verbonden zijn aan het ROC Horizon College, bekendgemaakt. De cakes zijn tijdens deze dag door een professionele jury gekeurd en beoordeeld. De jury bestond uit oud-leerling Robin Hoedjes en een vertegenwoordiger van Zeelandia.

Fantasiecake

Tien leerlingen van het ROC van Amsterdam en het ROC Horizon College leverden de strijd om de beste fantasiecake. Amber Poort uit Zwaag heeft deze prijs in ontvangst mogen nemen. “De cake, met de titel ‘Steampunk’, is geïnspireerd op het stoomtijdperk”, licht Poort toe. “De cake heeft een industrieel uiterlijk. Mijn uitdaging zit in het steeds beter worden. Ik hoop net zo goed te worden als Robin Hoedjes”, aldus Poort.

Demonstratie

Robin Hoedjes gaf naast de wedstrijden, een demonstratie van het maken van speculaastaart, gemaakt van bavarois en caramel. Hoedjes voorzag de bakkers van ideeën en praktische tips. Vervolgens verzorgde Cor Molenaar, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, een presentatie die vanuit de foodkant een beeld schetste over ontwikkelingen in de retail en het consumentengedrag.

Lees ook
Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

Inschrijving Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022 geopend

In 2022 gaat Omroep Brabant voor de 25e keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Bakkers, slagers, leerlingen, studenten, thuisbakkers en innovatieve worstenbroodbakkers kunnen zich nu inschrijven voor deze jubileumeditie.

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

‘Naar de finale mogen, dat is een droom’

Renske Huyben (21) doet samen met Meester Boulanger Hiljo Hillebrand van het Nederlands Boulangerieteam mee aan de Mondial du Pain, een internationale wedstrijd waarbij een ervaren bakker een duo vormt met een jong talent. Al sinds begin dit jaar zijn ze samen in training. Renske: “Dit brengt me heel veel moois.”

Masterclass Johan Martin bij Bakery Institute

Masterclass Johan Martin bij Bakery Institute

Johan Martin is een expert op het gebied van Viennoiserie. In september geeft hij een masterclass en een demonstratie bij het Bakery Institute.