Bakkers in de media | Week 46-2023

24 november 2023 Bilal Sheikh via Unsplash
Bakker zijn is een roeping, medewerkers van Zeelandia over de aangekondigde reorganisatie en de crompouce blijft de bakkersbranche bezig houden. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media

Ambacht

De chocoladeletters, amandelletters, speculaas en pepernoten zijn niet aan te slepen bij bakkerij Henk Post in Ten Boer. Er is dit jaar ook meer belangstalling dan voorgaande jaren, laat hij aan Omroep Groningen weten.

“De Zondag van de Bakker liet mij stilstaan bij wat de bakker voor mij betekent", schrijft Sandra Rosseel in een opiniestuk op De Zondag. "Bakker zijn, is volgens mij geen beroep, maar een heuse roeping.”

De Meppeler Courant gaat langs bij Echte Bakker Bergerslag, die in de prijzen viel tijdens de afgelopen BakkersVakWedstrijden. De bakkers uit Staphorst wonnen twee keer een tweede prijs voor de amandelstaaf/letter en de ontbijtkoek en driemaal een derde prijs voor het meergranen desembrood, de witte bolletjes en de kerststol.

“Lekker met deeg bezig zijn. Al een jaar of vier droom ik van een eigen bakkerij aan huis, waar ik mensen kan meenemen in het proces van broodbakken. En nu is het dan zover!” Bakery Sweet Center spreekt Sjoerd Jellema die in het Drentse Zwinderen de voormalige stal van zijn woonboerderij ombouwde tot bakkerij en workshopruimte.

Industrie en productie

Naar verwachting wordt in januari duidelijk wat de gevolgen zijn van de aangekondigde reorganisatie bij Zeelandia. PZC spreekt verschillende medewerkers. "Er breekt voor iedereen nu natuurlijk een onzekere periode aan. Maar we moeten afwachten wat er gaat gebeuren."

Producten

Ook deze week weer veel aandacht voor de crompouce. RTV Utrecht meldt dat Albert Heijn en Jumbo de naam van het product hebben gewijzigd na een claim van Utrechtse bakker Ulrika Menig.
Bakker Frank Lakerveld uit Wijk bij Duurstede reageert in De Gelderlander op de claim van Menig. “Ophef is onnodig, mensen willen gewoon dat roze ding.”

 

Altijd op de hoogte blijven?