Bakkerij Schuiteman bakt de lekkerste speculaas

Bakkers in bedrijf_Speculaaswinnaar_prijsuitreiking[1]

Bakkerij Schuiteman uit Garderen bakt de lekkerste speculaas. De bakker haalde de beste score bij de speculaaskeuringen tijdens de Beko Najaarsdagen. Sander van den Top, eigenaar van Bakkerij Schuitema, reageerde enthousiast op het heuglijke nieuws: “Super zeg, echt top. Hier ben ik echt superblij mee.”

Speculaaskeuring

Bakkers konden tijdens de Najaarsdagen drie soorten speculaas laten keuren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Een consumentenpanel en een vakjury beoordeelden de speculaas aan de hand van verschillende beoordelingscriteria. De vakjury keurde de producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien. Met de speculaaskeuringen wil Beko de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker verbeteren en bakkers ‘tools’ te geven om zich als ambachtsman te profileren.

De jury keurde in totaal 286 ambachtelijke speculaasproducten: 105 speculaasjes zonder amandelen, 103 speculaasjes met amandelen en 78 stuks gevulde speculaas. Bakkers moesten minimaal een 7 halen om in aanmerking te komen voor een provincietitel. De bakker met het hoogste cijfer van alle ingeleverde speculaasproducten, mag zich een jaar lang ‘de lekkerste speculaasbakker van Nederland 2018’ noemen.

Bakkers-in-bedrijf_Speculaaswinnaar_2018_verpakking_3-300x200 Foto: Beko Coöperatie

Bakkerij Schuiteman

En dat is dit jaar Bakkerij Schuiteman uit Garderen. De jury beoordeelde zijn speculaas zonder amandelen als lekkerste van de provincie Gelderland. De bakker haalde het hoogste cijfer van alle categorieën en mag een jaar lang communiceren ‘de lekkerste speculaasbakker van Nederland’ te zijn. Schuiteman kreeg van de vakjury een 8,00 voor zijn speculaasjes zonder amandelen en een 8,75 van de consumentenjury, waarmee de eindscore 8,38 was.

De consumentenjury gaf Schuitema een hoog cijfer voor de hersluitbare verpakking (van Beko Verpakkingen) en daarbij de opmerking plaatste: handig in een bakje verpakt. Een compleet overzicht van alle provinciewinnaars staat hier.

 

Lees ook
Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Beko distributiepartner en Veenhuizen Groep ambassadeur van Babbi

Vipam gaat samenwerken met Beko en Veenhuizen Groep. Beko wordt distributiepartner van de producten van Babbi. Veenhuizen Groep wordt ambassadeur van Babbi en gaat de producten gebruiken tijdens demonstraties. Samenwerking met Beko Babbi is een hoogwaardig Italiaans ijsgrondstoffenmerk. Vipam is sinds 2017 exclusief verdeler van deze producten. Door...

Beko op Bakkersvak 2020

Beko op Bakkersvak 2020

Beko is een van de exposanten op Bakkersvak 2020. In twee stands op de beursvloer vertellen de specialisten en adviseurs wat Beko als totaalpartner in business de bakker kan bieden.

Alles over speculaas

Alles over speculaas

Speculaas is van oudsher een soort koek die vooral rondom ons Sinterklaasfeest populair is. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten. Speculaas wordt voornamelijk in Nederland en België gemaakt en gegeten.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...