7 Beko-bedrijven behalen hoogste BRC Certificering Voedselveiligheid en Kwaliteit

30 oktober 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Maar liefst zeven bedrijven van bakkerscoöperatie Beko hebben de hoogst haalbare BRC-certificering voor voedselveiligheid en kwaliteit behaald. De organisatie noemt dit een mijlpaal in hun streven naar voortdurende verbetering en kwaliteitsservice.  

Beko heeft de missie om kennis en ervaring te bundelen vanuit het hele land en deze op regionaal en individueel niveau te delen. De behaalde BRC-certificering toont aan dat Beko bedrijven zich inzetten voor voedselveiligheid, risicobeheersing en continuïteit. Periodieke controles en metingen zijn de hoekstenen van dit proces, waarbij de BRC Storage & Distribution-normen als leidraad dienen. Sinds 2018 hebben Beko Groothandel en sinds 2022 Beko D’Haeze in België, Stolp International en Beko Verpakkingen volgens de BRC-normen gewerkt om de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit te handhaven.

Vijf jaar na het implementeren van de BRC norm hebben zeven gecertificeerde Beko-bedrijven met succes de hoogste certificering AA+ behaald. “Kwaliteit staat bij de Beko bedrijven hoog in het vaandel. De AA+ status bij 7 bedrijven, is een resultaat waar wij trots op zijn”, aldus Pieter Lemstra, directeur Operations Beko Groothandel.

Altijd op de hoogte blijven?