Bakkerij Nollen organiseert bakwedstrijd vanwege 100 jarig bestaan

Bakkerij Nollen

Bakkerij Nollen bestaat op 21 november 2021 100 jaar. Voor de perfecte jubileumtaart organiseert eigenaar Vincent Nollen een wedstrijd voor thuisbakkers, Nollen 100 jaar, bakken maar! Een vakjury met Hans Som en Robèrt van Beckhoven beoordelen de inzendingen. 

Thuisbakkers kunnen zich tot en met 31 augustus inschrijven voor de wedstrijd. Op 11 september moeten de deelnemers hun taart inleveren bij de centrale bakkerij van Bakkerij in Hengevelde. De vakjury beoordeelt dan alle inzendingen op uiterlijk, smaak, recept en creativiteit. De beste drie gaan door naar de grote finale op 16 oktober waar de finalisten hun taart moeten bereiden onder toeziend oog van de jury.

Vincent Nollen vertelt aan dagblad Tubantia dat hij veel deelnemers verwacht. "Ik vermoed dat de kwaliteit ook hoog is. Als je ziet en proeft wat mensen thuis tegenwoordig maken zoals we bij eerdere bakwedstrijden bemerkten, kan dat bijna niet anders. Ik ben heel benieuwd."

In de finale nemen Hans Som, Bakkerij Adviseur en Trainer/Coach Nederlands Boulangerie Team, en meester patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven plaats in de vakjury. Daarnaast bestaat de jury uit medewerkers van Bakkerij Bollen. Namelijk productiemanager Frans Szabo, banketbakker Michael Lok en productontwikkelaar Martijn Knol.

De winnende taart komt in de winkels van Bakkerij Nollen te liggen. Om dit mogelijk te maken zal de winnaar samen met de banketbakkers van Bakkerij Nollen in de periode tussen 18 oktober en 19 november de jubileumtaart volledig door ontwikkelen. Daarnaast krijgt de winnaar een KitchenAid keukenmachine en een waardebon van Bakkerij Nollen.

Dossiers
Lees ook
Bakkerij Raat viert 175-jarig jubileum

Bakkerij Raat viert 175-jarig jubileum

De Medemblikse Bakkerij Raat viert het 175-jarig jubileum. Dat viert de bakkerij deze zomer met speciale aanbiedingen en klassieke Raat-producten van toen en nu.

Borgesius en Goedhart krijgen predicaat Koninklijk

Borgesius en Goedhart krijgen predicaat Koninklijk

De bakkerijen Borgesius en Goedhart vieren dit jaar het 125-jarig jubileum. Dit jubileum is extra feestelijk omdat op 17 juni 2021 de bakkerijen het predicaat Koninklijk hebben gekregen. “Dit is echt een kroon op ons werk”, aldus Frits Borgesius. “Binnenkort vieren we ons feest, samen uiteraard, want dit hebben we samen met onze medewerkers kunnen bereiken”.

Het Zaanse Bakkertje viert het 25-jarig jubileum

Het Zaanse Bakkertje viert het 25-jarig jubileum

Vandaag, op 20 mei 2021, bestaat Het Zaanse bakkertje precies 25 jaar. Yvonne Delorme-Klopper startte samen met Bünyamin Konuksever op 20 mei 1996 met de bakkerij in Zaandijk. Het Zaanse Bakkertje staat in de Zaanstreek bekend om de streekproducten en (desem)brood.