Bakkerij Nollen organiseert bakwedstrijd vanwege 100 jarig bestaan

22 juli 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Bakkerij Nollen bestaat op 21 november 2021 100 jaar. Voor de perfecte jubileumtaart organiseert eigenaar Vincent Nollen een wedstrijd voor thuisbakkers, Nollen 100 jaar, bakken maar! Een vakjury met Hans Som en Robèrt van Beckhoven beoordelen de inzendingen. 

Thuisbakkers kunnen zich tot en met 31 augustus inschrijven voor de wedstrijd. Op 11 september moeten de deelnemers hun taart inleveren bij de centrale bakkerij van Bakkerij in Hengevelde. De vakjury beoordeelt dan alle inzendingen op uiterlijk, smaak, recept en creativiteit. De beste drie gaan door naar de grote finale op 16 oktober waar de finalisten hun taart moeten bereiden onder toeziend oog van de jury.

Vincent Nollen vertelt aan dagblad Tubantia dat hij veel deelnemers verwacht. "Ik vermoed dat de kwaliteit ook hoog is. Als je ziet en proeft wat mensen thuis tegenwoordig maken zoals we bij eerdere bakwedstrijden bemerkten, kan dat bijna niet anders. Ik ben heel benieuwd."

In de finale nemen Hans Som, Bakkerij Adviseur en Trainer/Coach Nederlands Boulangerie Team, en meester patissier en boulanger Robèrt van Beckhoven plaats in de vakjury. Daarnaast bestaat de jury uit medewerkers van Bakkerij Bollen. Namelijk productiemanager Frans Szabo, banketbakker Michael Lok en productontwikkelaar Martijn Knol.

De winnende taart komt in de winkels van Bakkerij Nollen te liggen. Om dit mogelijk te maken zal de winnaar samen met de banketbakkers van Bakkerij Nollen in de periode tussen 18 oktober en 19 november de jubileumtaart volledig door ontwikkelen. Daarnaast krijgt de winnaar een KitchenAid keukenmachine en een waardebon van Bakkerij Nollen.

Altijd op de hoogte blijven?