Bakkerij Kengen maakt een doorstart

Bakkerij Kengen

Bakkerij Kengen maakt een doorstart. De bakker bereikte hierover overeenstemming met de curator. Dit betekent dat vier van de zeven winkels in de regio Heerlen, Landgraaf en Kerkrade open blijven en achttien medewerkers hun baan behouden.

Uitgebreid assortiment banket

Eigenaar Eugene Kengen: "Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren. Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien."

Ambachtelijk brood

De bakker bakt het brood niet zelf. "Het bakken van ambachtelijk en nachtvers brood besteden we uit aan specialisten, zodat we onze klanten enerzijds authentieke en ambachtelijke broodsoorten kunnen aanbieden, en anderzijds kunnen inspelen op de wens van supergezonde broden zoals broden van 100% volkorenmeel en broden met meer eiwitten en minder koolhydraten. Zo bieden we onze klanten het beste van twee werelden", vertelt Kengen.

Doorstart Bakkerij Kengen

Vanaf 9 oktober kunnen de klanten van Bakkerij Kengen terecht op de locaties Akerstraat 64 Heerlen, Hoofdstraat 53 Schaesberg, Hovenstraat 125 Waubach en Hertogenlaan 17 Kerkrade. De bakker viert de doorstart met een speciale aanbieding. Klanten die tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 oktober een Limburgse Vlaai kopen, krijgen een zak met tien witte puntjes.

Lees ook
Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Geloof, hoop & liefde, maar liefde is de belangrijkste

Dit kwam in me op toen ik nadacht over de vraag te schrijven over ambacht en industrie. Waar hebben ze elkaar nodig, waar versterken ze elkaar? Pfff dacht ik, die relatie kende eerder haat dan liefde. Maar tijden veranderen.

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap opent nieuwe bakkerij

Bakkerij Heerschap nam op 19 november de nieuwe bakkerij in Nederweert officieel in gebruik. Met een groter pand, verbeterde productieprocessen en verduurzaming is Bakkerij Heerschap klaar voor de toekomst.

Alles over speculaas

Alles over speculaas

Speculaas is van oudsher een soort koek die vooral rondom ons Sinterklaasfeest populair is. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten. Speculaas wordt voornamelijk in Nederland en België gemaakt en gegeten.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...