Bakkerij Kengen maakt een doorstart

Bakkerij Kengen

Bakkerij Kengen maakt een doorstart. De bakker bereikte hierover overeenstemming met de curator. Dit betekent dat vier van de zeven winkels in de regio Heerlen, Landgraaf en Kerkrade open blijven en achttien medewerkers hun baan behouden.

Uitgebreid assortiment banket

Eigenaar Eugene Kengen: "Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren. Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien."

Ambachtelijk brood

De bakker bakt het brood niet zelf. "Het bakken van ambachtelijk en nachtvers brood besteden we uit aan specialisten, zodat we onze klanten enerzijds authentieke en ambachtelijke broodsoorten kunnen aanbieden, en anderzijds kunnen inspelen op de wens van supergezonde broden zoals broden van 100% volkorenmeel en broden met meer eiwitten en minder koolhydraten. Zo bieden we onze klanten het beste van twee werelden", vertelt Kengen.

Doorstart Bakkerij Kengen

Vanaf 9 oktober kunnen de klanten van Bakkerij Kengen terecht op de locaties Akerstraat 64 Heerlen, Hoofdstraat 53 Schaesberg, Hovenstraat 125 Waubach en Hertogenlaan 17 Kerkrade. De bakker viert de doorstart met een speciale aanbieding. Klanten die tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 oktober een Limburgse Vlaai kopen, krijgen een zak met tien witte puntjes.

Lees ook
Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Precies een jaar geleden vertelde Kristof Dossche over de plannen met Dossche Mills Meneba. Het smeden van één bedrijf met drie productielocaties verliep afgelopen jaar naar wens. Inmiddels is de blik weer meer op de toekomst gericht. “Wij zijn ervan overtuigd dat de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden.”

‘Je moet geen bakker worden als je niet vroeg op wil staan’

‘Je moet geen bakker worden als je niet vroeg op wil staan’

Mark van Dalen (27) heeft samen met zijn vrouw Willemien banketbakkerij Stam overgenomen in Capelle aan den IJssel. “Ik probeer altijd door het oog van de klanten naar mijn winkel te kijken. Het geeft altijd een goed gevoel als alles goed staat en de schappen aan het eind van de dag leeg zijn.”

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

Een goeie bakker. De bedrijfsgeschiedenis van Van der Meer & Schoep brood en banket

In dit prachtig vormgegeven koffietafelboek beschrijft Aad Koster de geschiedenis van het bedrijf Van der Meer & Schoep van het prille begin in 1886 tot de jaren ’70 van de vorige eeuw. Aad Koster schrijft dit impliciet als een ‘in memoriam’ voor zijn vader, Mellius Koster.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...