Bakkerij Kengen maakt een doorstart

Bakkerij Kengen

Bakkerij Kengen maakt een doorstart. De bakker bereikte hierover overeenstemming met de curator. Dit betekent dat vier van de zeven winkels in de regio Heerlen, Landgraaf en Kerkrade open blijven en achttien medewerkers hun baan behouden.

Uitgebreid assortiment banket

Eigenaar Eugene Kengen: "Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren. Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien."

Ambachtelijk brood

De bakker bakt het brood niet zelf. "Het bakken van ambachtelijk en nachtvers brood besteden we uit aan specialisten, zodat we onze klanten enerzijds authentieke en ambachtelijke broodsoorten kunnen aanbieden, en anderzijds kunnen inspelen op de wens van supergezonde broden zoals broden van 100% volkorenmeel en broden met meer eiwitten en minder koolhydraten. Zo bieden we onze klanten het beste van twee werelden", vertelt Kengen.

Doorstart Bakkerij Kengen

Vanaf 9 oktober kunnen de klanten van Bakkerij Kengen terecht op de locaties Akerstraat 64 Heerlen, Hoofdstraat 53 Schaesberg, Hovenstraat 125 Waubach en Hertogenlaan 17 Kerkrade. De bakker viert de doorstart met een speciale aanbieding. Klanten die tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 oktober een Limburgse Vlaai kopen, krijgen een zak met tien witte puntjes.

Lees ook
NK brood- en banketbakken uitgesteld

NK brood- en banketbakken uitgesteld

Op woensdag 15 april zou het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken 2020 plaatsvinden, maar de organisatie heeft besloten om deze wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar het is de bedoeling dat de wedstrijd later in 2020 nog wordt ingehaald.

Bladerdeegrolletjes zijn echte eye-catcher

Bladerdeegrolletjes zijn echte eye-catcher

Ronald Timmer heeft, samen met zijn broer Willem en diens vrouw Henriette, Bakkerij Timmer van zijn ouders overgenomen. Willem verzorgt het brood, Ronalds hart ligt bij het banket. Daar kan hij al zijn creativiteit in kwijt. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken.” Hij deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé.

Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

Nieuwe locatie voor Curio-opleidingen Brood&Banket

De mbo-opleidingen Brood en banket van Curio zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Sinds januari 2020 zitten de studenten in de gloednieuwe vestiging aan de noordelijke rondweg in Breda.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...