Bakkerij Kengen maakt een doorstart

Bakkerij Kengen

Bakkerij Kengen maakt een doorstart. De bakker bereikte hierover overeenstemming met de curator. Dit betekent dat vier van de zeven winkels in de regio Heerlen, Landgraaf en Kerkrade open blijven en achttien medewerkers hun baan behouden.

Uitgebreid assortiment banket

Eigenaar Eugene Kengen: "Ik ben erg blij dat we een doorstart hebben kunnen realiseren. Met de vernieuwde bakkerij gaan we ‘back to basics’ en draait alles om het leveren van onderscheidende producten van topkwaliteit afgestemd op de wensen van onze klanten. We gaan terug naar datgene waar we goed in zijn, namelijk het bakken van banket. Dat doen we door het aanbieden van een zeer uitgebreid assortiment ambachtelijke en vernieuwende producten; van taart tot gebak en van cake tot vlaaien."

Ambachtelijk brood

De bakker bakt het brood niet zelf. "Het bakken van ambachtelijk en nachtvers brood besteden we uit aan specialisten, zodat we onze klanten enerzijds authentieke en ambachtelijke broodsoorten kunnen aanbieden, en anderzijds kunnen inspelen op de wens van supergezonde broden zoals broden van 100% volkorenmeel en broden met meer eiwitten en minder koolhydraten. Zo bieden we onze klanten het beste van twee werelden", vertelt Kengen.

Doorstart Bakkerij Kengen

Vanaf 9 oktober kunnen de klanten van Bakkerij Kengen terecht op de locaties Akerstraat 64 Heerlen, Hoofdstraat 53 Schaesberg, Hovenstraat 125 Waubach en Hertogenlaan 17 Kerkrade. De bakker viert de doorstart met een speciale aanbieding. Klanten die tussen dinsdag 9 en zaterdag 13 oktober een Limburgse Vlaai kopen, krijgen een zak met tien witte puntjes.

Lees ook
Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Marco Moen van Patisserie Buter wil zoveel mogelijk ervaringen delen

Het gaat hem en zijn twee zaken nu goed, maar Marco Moen van Patisserie Buter heeft ook de andere kant van de medaille gezien. “En daarom raad ik andere bakkers nu vaak aan: ga nou eens op kantoor zitten en naar die computerschermen kijken, want je hebt kneiterhard gewerkt, maar wat heb je nou verdiend?” Als Marco Moen begint met praten...

Belgisch brood bakken op Mars

Belgisch brood bakken op Mars

Zullen de eerste mensen die op Mars brood bakken en eten dat doen dankzij een Belgische doorbraak? Dat is de uitdaging voor het SpaceBakery-project , een uniek consortium dat uit zeven Belgische organisaties bestaat en door de bakkerij-, banket- en chocoladedeskundigengroep Puratos geleid wordt. Inmiddels is er een budget van meer dan 6,3 miljoen euro...

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

Debic Crème boter voor het fijnste banketgebak

De boter met een extra laag smeltpunt (26 – 28 °C)! Doordat de botersmaak in Debic Crème boter sneller vrijkomt krijg je een rijkere botersensatie. Ideaal dus voor de bereiding van botercrème, luchtige vullingen, beslagen of spuitdegen. Dankzij zijn optimale plasticiteit is Debic Crème boter bovendien makkelijk te mengen tot een homogene, gladde massa.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...