Maison Kelder opent noodwinkel na brand

1 maart 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

20 februari 2021 was een dag dat het team van Maison Kelder, niet snel zal vergeten. Tot twee keer toe brak er brand uit in zijn vestiging aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. Vanwege de brandschade moest de winkel tijdelijk sluiten. Een paar dagen later lukte het om een noodwinkel te openen tegenover het beschadigde pand.

De brand begon in de vroege ochtend van zaterdag 20 februari. Om 2.30 ontstond de brand in de stoppenkast achterin het pand en werd de brandweer gealarmeerd. Een paar uur later, om 9.00 uur moest de brandweer opnieuw uitrukken, omdat de smeulende resten op het dak weer in brand vlogen. De brand veroorzaakte rook en brandschade en de winkel moest tijdelijk de deuren sluiten.

Noodwinkel

Al snel na de brand werd op Facebook de opening van een tijdelijke winkel aangekondigd. Tegenover de gesloten winkel opende op 25 febrauri een noodwinkel. In recordtempo werd deze "tijdelijke, geheel volwaardige winkel" uit de grond gestampt. Dit was mogelijk dankzij de inzet van verschillende bedrijven, waaronder het Koeltechnisch Buro Midden Nederland dat de koelingen leverde.

Paaschocolade

De brand zorgde niet alleen voor schade aan het pand. Ook de voorraad paaschocolade werd bijna volledig vernietigd. "Want in de Dorpsstraat lag het hart van onze chocolaterie", staat te lezen op de Facebookpagina van Maison Kelder. "Chocolade-eitjes, chocoladestukken, hazen, bonbons, noem maar op. Allemaal zijn ze weg. Maar we laten ons niet kisten en we gaan door, we maken alles opnieuw."

 

Altijd op de hoogte blijven?