'Deel je kennis en werk meer samen'

Bakkerij Van der Kloet_foto: Koos Groenewold_3

Foto: Koos Groenewold

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

“Zelfs in coronatijd is het gelukt om te groeien”, begint Jan Douwe Gerbranda zijn verhaal over Bakkerij Van der Kloet waar hij sinds afgelopen september algemeen directeur is. “We zijn aan meer Jumbo’s gaan leveren en we bevoorraden diverse bakkerijen via de achterdeur.” Het bakkersbedrijf sloot onlangs bovendien een overeenkomst met online supermarkt Crisp voor het leveren van een aantal producten, waaronder oranjekoek, suikerbrood en pondkoek. “Voor ons goed te produceren producten.” Ook bij steeds meer supermarkten liggen producten van Van der Kloet. “Je kunt bij onze zaak in hartje Franeker terecht, maar je kunt ons brood ook bij de Spar aan de rand van de stad kopen. Dat maakt het voor de klant makkelijker.” De zaak groeit inmiddels zo hard dat het naastgelegen pand er per februari 2021 bij komt, want de huidige bakkerij is alweer te klein voor de productie.

“De samenwerking met de bakkers, banketbakkers en kleinbroodbakkers is top. Ik ben zelf geen bakker, dus ik kan niet even bijspringen, zoals Joop van Veen vroeger. We moeten het met elkaar doen en daar ben ik heel trots op.” Met zijn staf van jonge dynamische collega’s spreekt Jan Douwe de ontwikkelingen en de koers. “Wij moeten het samen eens zijn, want dit team draagt dat weer uit in de bakkerij.”

Meer weten over Echte Bakker Van der Kloet? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 1-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Ireks introduceert Plusminus volkoren

Ireks introduceert Plusminus volkoren

Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Grondstoffenproducent Ireks springt hier op in en introduceert Plusminus volkoren. Voor koolhydraat verlaagd speciaalbrood dat naar ‘gewoon’ lekker brood smaakt en perfect om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater van Amarant Bakkers: ‘Duurzaamheid is de grootste uitdaging’

Johan Pater is al 42 jaar een bekende naam in het bakkersvak, onder meer als oprichter en eigenaar van Amarant Bakkers. Dit industriële familiebedrijf heeft zes bakkerijen, verspreid over heel Nederland, waar in totaal 450 mensen werken. Johan is ook een van de initiatiefnemers van Het Graanschap, een Nederlands initiatief om brood te bakken van lokaal...