'Deel je kennis en werk meer samen'

23 februari 2021 Michelle de Koning
Foto: Koos Groenewold

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

“Zelfs in coronatijd is het gelukt om te groeien”, begint Jan Douwe Gerbranda zijn verhaal over Bakkerij Van der Kloet waar hij sinds afgelopen september algemeen directeur is. “We zijn aan meer Jumbo’s gaan leveren en we bevoorraden diverse bakkerijen via de achterdeur.” Het bakkersbedrijf sloot onlangs bovendien een overeenkomst met online supermarkt Crisp voor het leveren van een aantal producten, waaronder oranjekoek, suikerbrood en pondkoek. “Voor ons goed te produceren producten.” Ook bij steeds meer supermarkten liggen producten van Van der Kloet. “Je kunt bij onze zaak in hartje Franeker terecht, maar je kunt ons brood ook bij de Spar aan de rand van de stad kopen. Dat maakt het voor de klant makkelijker.” De zaak groeit inmiddels zo hard dat het naastgelegen pand er per februari 2021 bij komt, want de huidige bakkerij is alweer te klein voor de productie.

“De samenwerking met de bakkers, banketbakkers en kleinbroodbakkers is top. Ik ben zelf geen bakker, dus ik kan niet even bijspringen, zoals Joop van Veen vroeger. We moeten het met elkaar doen en daar ben ik heel trots op.” Met zijn staf van jonge dynamische collega’s spreekt Jan Douwe de ontwikkelingen en de koers. “Wij moeten het samen eens zijn, want dit team draagt dat weer uit in de bakkerij.”

Meer weten over Echte Bakker Van der Kloet? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 1-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Altijd op de hoogte blijven?