'Deel je kennis en werk meer samen'

Bakkerij Van der Kloet_foto: Koos Groenewold_3

Foto: Koos Groenewold

Er veranderde nogal wat bij Echte Bakker Van der Kloet, de afgelopen twee jaar. Jan Douwe Gerbranda is sinds afgelopen september voor twee derde eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. “We moeten doorgroeien om te kunnen investeren en we moeten investeren om verder te kunnen.”

“Zelfs in coronatijd is het gelukt om te groeien”, begint Jan Douwe Gerbranda zijn verhaal over Bakkerij Van der Kloet waar hij sinds afgelopen september algemeen directeur is. “We zijn aan meer Jumbo’s gaan leveren en we bevoorraden diverse bakkerijen via de achterdeur.” Het bakkersbedrijf sloot onlangs bovendien een overeenkomst met online supermarkt Crisp voor het leveren van een aantal producten, waaronder oranjekoek, suikerbrood en pondkoek. “Voor ons goed te produceren producten.” Ook bij steeds meer supermarkten liggen producten van Van der Kloet. “Je kunt bij onze zaak in hartje Franeker terecht, maar je kunt ons brood ook bij de Spar aan de rand van de stad kopen. Dat maakt het voor de klant makkelijker.” De zaak groeit inmiddels zo hard dat het naastgelegen pand er per februari 2021 bij komt, want de huidige bakkerij is alweer te klein voor de productie.

“De samenwerking met de bakkers, banketbakkers en kleinbroodbakkers is top. Ik ben zelf geen bakker, dus ik kan niet even bijspringen, zoals Joop van Veen vroeger. We moeten het met elkaar doen en daar ben ik heel trots op.” Met zijn staf van jonge dynamische collega’s spreekt Jan Douwe de ontwikkelingen en de koers. “Wij moeten het samen eens zijn, want dit team draagt dat weer uit in de bakkerij.”

Meer weten over Echte Bakker Van der Kloet? Lees dan het complete artikel online of in Bakkers in bedrijf 1-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 39,99 ex. btw.

Lees ook
Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij

Royal Steensma, Debic en Bakeplus starten een spaaractie waarmee klanten van ambachtelijke bakkers sparen voor een speelgoedbakkerij die ze thuis zelf kunnen bouwen. Het doel van de actie is om meer traffic en extra omzet voor bakkers te genereren.

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Meester Boulanger Peter Bienefelt opent eigen bakkerij

Peter Bienefelt en zijn vrouw Natasja openen 26 februari hun nieuwe winkel in Rhoon. De Boulanger is een bakkerij en winkel ineen waar de beleving van het bakkersambacht centraal staat. De bakkerij heeft een traditionele stenen vloeroven en 80 procent van de producten wordt gemaakt met desem.

Houd je werknemers gezond, juist nu!

Houd je werknemers gezond, juist nu!

In de bakkerijsector mogen we gelukkig doorwerken. Om op volle kracht te kunnen draaien, is het belangrijk dat alle medewerkers gezond blijven en goed in hun vel zitten. De coronacijfers over ziekenhuis- en ic-opnamen laten bovendien zien dat een goede gezondheid een verschil maakt voor de ernst van de ziekte.

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Broodbakker dagdienst omgeving Twente

Wat ga je doen?Jouw werkzaamheden bestaan uit produceren van beschuitbrood, deze worden vervolgens afgebakken en voorzien van een laagje kaneelsuiker. Telkens weer...

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Backoffice medewerker parttime, Locatie Denekamp

Wat ga je doen?Je zal ondersteunen bij het verkoopproces, je werkt hierbij offertes uit en je werkt nauw samen met de buitendienst. Daarnaast zorg je ook voor een...

Operator inpak omgeving Emmeloord

Operator inpak omgeving Emmeloord

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten incl. weekenden) ben je verantwoordelijk voor de inpakwerkzaamheden in deze industriële...