Bakker Joop van Meijel bakt weer de beste Zeeuwse bolus

Bolussen

Echte Bakker Joop van Meijel uit Clinge won op 3 april voor de vijfde keer op rij de Zeeuwse Bolustrofee. Volgens de juryvoorzitter Mark Plaating lag het niveau dit jaar dicht bij elkaar. Van Meijtel won de strijd op een vijfhonderdste punt.

Joop van Meijtel noemt het winnen van de titel de ultieme prestatie voor een Zeeuwse bakker. 'Gewoon steeds hetzelfde doen’ geeft volgens de bakker het winnende product de constante kwaliteit. Hij is blij met de winst. "Het blijft bijzonder om iedere keer toch weer net dé bolus te bakken, om iets beter te zijn dan je collega's." zegt hij tegen Omroep Zeeland.

De uitslag

Aan de wedstrijd deden 22 bakkers mee. Juryvoorzitter Mark Plaating roemde het hoge niveau. "Het is echt opvallend dat dit jaar de top heel dichtbij elkaar ligt en dat is mooi om te zien", aldus Plaating. De beste vijf bakkers zijn:

  1. Echte Bakker Van Meijel, Clinge
  2. Bakkerij Everaers, Renesse
  3. Bakkerij Risseeuw, Zaamslag
  4. Bakkerij Bouman, Oosterland
  5. Bakkerij Schrieks, Vlissingen

De wedstrijd

Alle bolussen werden gekeurd door een vakjury en een consumentenjury. De vakjury beoordeelde onder meer het volume, bakaard, korstkwaliteit, verdeling van de suiker, het model en de structuur van de bolus. De consumentenjury werd geselecteerd via de Provinciale Zeeuwse Courant. Zij oordeelden met name over vorm, uiterlijk, smaak en malsheid.

Beide uitslagen telden voor 50 procent mee. In tegenstelling tot voorgaande jaren was er dit keer geen blinde keuring met een mysterieshopper.

Wedstrijd voor bakkersleerlingen

Naast de bakkers gingen ook de bakkersleerlingen van Scalda in Middelburg op zoek naar de beste Zeeuwse bolusbakker. Hier won Robin de Munck de Bolustrofee. Tweede werd Jurrian Anthonise, op de derde plaats eindigde Reinier Smalheer. Vierde werd Kim Kesteloo en vijfde Wouter Duvekot.

 
Lees ook
Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Europain 2020 - Ondernemerschap in de schijnwerpers

Dé internationale beurs voor ondernemers in de bakkerij- en banketsector komt terug in 2020. Net als in 2018 vindt de vierdaagse Europain plaats in Parijs, dit keer in het Porte de Versailles. Verder is het evenement flink naar voren gehaald: bakkers moeten hun agenda vrij houden tussen 11 en 14 januari.

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt de Foodbladen van Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia en Twin Digital/Twin Media. Met de aankoop van de Foodbladen verstevigen ze hun samenwerking.

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

BoulangerieTeam gaat naar WK Boulangerie 2020

Het Nederlands BoulangerieTeam gaat door naar het WK Boulangerie 2020. Mark Plaating, Gerard Vreugdenhil en Roel Tegels wisten zich hiervoor te plaatsen tijdens de kwalificatiewedstrijd in het hart van Parijs. Het WK Boulangerie 2020 vindt plaats tijdens Europain 2020. Het Nederlandse team behaalde in Parijs de tweede plaats, achter Frankrijk...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...