Dubbel

4 september 2020 Michelle de Koning

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken. Alles op afstand, maar in de supermarkt wel iemand die haast heeft en snel even voor me langs iets uit een schap pakt. Geen knuffel voor een vriendin die het moeilijk heeft met de eenzaamheid die deze tijd met zich meebrengt, wel een beursbezoek later deze maand.

Mensen die zich aan alle regels houden en mensen die steeds meer regels negeren omdat het zo niet vol te houden is. Landen waar je de ene dag heen mag en de andere dag niet meer. Allemaal zo dubbel. En daarmee ook ingewikkeld. Want waar kun je nu op sturen, zowel persoonlijk als op werkgebied? Hoe
gaat het najaar eruitzien? Evenementen worden soms toch weer afgelast of krijgen een andere vorm. Kinderen gaan weer naar school – al dan niet met mondkapjes – en is dat een risico? Gaan we straks weer in lockdown of lukt het om dat te vermijden?

Als je een eigen zaak hebt moet je wel vooruitkijken. De onzekerheid kun je niet voor zijn, maar je kunt er wel vanuit je eigen kracht op voorsorteren. En de afgelopen periode hebben we gelukkig kunnen zien dat bakkers en andere versondernemers de crisis in het algemeen goed doorstaan (helaas niet allemaal, ook dat is weer heel dubbel).

Om u te helpen uit te gaan van eigen kracht, maakten wij dit nummer vol inspiratie. Met passie voor brood, ontwikkelingen op machinegebied, jonge mensen die producten ontwikkelen, een nieuwe voorzitter die de NBOV meer op het netvlies wil brengen en, zoals altijd, recepten en boeken. Met al deze artikelen bieden we hopelijk wat tegenwicht voor alle onzekerheid van deze tijd. Omdat de wereld – hoe dubbel ook – toch doordraait. We gaan elke dag weer naar ons werk en moeten ons hoofd boven water zien te houden. Met dubbele inzet.

Altijd op de hoogte blijven?