43 Regiokampioenen strijden op NK brood- en banketbakken 2024

15 maart 2024 Stichting Jeugdvakwedstrijden
Het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken komt eraan. Op 10 april gaan 43 regiokampoenen de strijd met elkaar bij het ROC Rijn IJssel in Wageningen.

Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken. Deze strijd start met de regiowedstrijden waar de deelnemers vooraf vastgestelde producten in leveren. Deze wedstrijdproducten moeten ze volgens bepaalde regels maken. Dit doen de deelnemers op school of op het leerbedrijf. Op de wedstrijddag leveren de deelnemers hun producten in, waarna een vakjury de producten beoordeelt, en uiteindelijk de winnaars tot regiokampioenen uitroept.

Dit jaar zijn er 43 regiokampioenen die op 10 april de strijd met elkaar aangaan voor het Nederlands Kampioenschap. Dit gebeurt in acht verschillende klassen. Van bonbons tot brioche: alles komt langs op het NK. De regiokampioenen krijgen tijdens het NK vijf uur de tijd om hun producten te maken. De opdracht is grotendeels hetzelfde als bij de regiowedstrijden, al wordt er nu wel iets meer van de kandidaten gevraagd. Het grote verschil is dat de deelnemers de producten nu volledig op wedstrijdlocatie bereiden.

Altijd op de hoogte blijven?