Stichting Jeugdvakwedstrijden kijkt terug op geslaagd kampioenschap

Jeugdvakwedstrijden 2022

Woensdag 20 april vonden de Nederlandse Kampioenschappen van Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de Bakkerij plaats. “We kijken terug op een mooie, goed verlopen wedstrijd”, meldt voorzitter Rob Krijnen.

De kampioenschappen waren dit jaar extra spannend, omdat de wedstrijd afgelopen twee jaar niet door kon gaan wegens corona. In de tussentijd is de Stichting gegroeid met veel nieuwe leden. Daarnaast vonden de kampioenschappen dit jaar voor het eerst in het nieuwe gebouw van ROC Rijn IJssel in Wageningen plaats.

“Het was erg warm in het lokaal, omdat in het nieuwe gebouw de klimaatregeling nog niet helemaal op orde was”, vertelt Rob. “Gelukkig is uiteindelijk niemand daardoor benadeeld. De producten zagen er allemaal keurig uit en de jury was zeer te spreken over de resultaten.”

De organisatie kijkt terug op een goede wedstrijd. Rob: “Het niveau was heel hoog. Soms stond ik zelf ook vol bewondering te kijken. Ieder jaar weten de deelnemers weer te verrassen.” De deelnemende leerbedrijven besteedden ook dit jaar veel tijd om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Sommige docenten maakten extra tijd vrij om de deelnemers te begeleiden. “Mooi om te zien hoe iedereen deelneemt en hoe groots we dit jaar weer konden uitpakken.”

De winnaars van de Nederlandse Kampioenschappen:

Patissier: Niels de Rouw
Boulanger: Stan Bartels

Zelfstandig werkend broodbakker: Guido Derksen
Zelfstandig werkend banketbakker: Tycho Koster
Zelfstandig werkend brood- en banketbakker: Fera de Vries

Uitvoerend broodbakker: Dennis ter Meer
Uitvoerend brood- en banketbakker: Dylan van den Berg
Uitvoerend banketbakker: Fleur Meijer

Lees ook
Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

Jeugdvakwedstrijden weer van start

Jeugdvakwedstrijden weer van start

Op 3 februari zijn de regionale Jeugdvakwedstrijden van start gegaan. Regio Zuid-Oost mocht aftrappen op het Summa college te Eindhoven. Op de website maakte de organisatie de eerste prijswinnaars bekend.

Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

Het bestuur van de jeugdvakwedstrijden heeft besloten om de regiowedstrijden en het aansluitende Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken af te lasten. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is het organiseren van wedstrijden op dit moment niet haalbaar.