Welkom

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Op het moment dat ik dit schrijf, is de voetbalcompetitie net afgelopen. Was het een mooi jaar? Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen; het ligt eraan of je van voetbal houdt en welke club je favoriet is.

Als trouwe supporter, van welke club dan ook, stap je natuurlijk niet zomaar over naar een andere club. Maar als klant van een leverancier van producten, lees in ons geval: heerlijk brood en banket, is dat toch anders. ‘Makkelijk’ is de nieuwe trouw, hoorde ik laatst iemand zeggen. En ik denk dat ik dat met hem eens moet zijn. Dat soort zaken moet je natuurlijk niet zwart-wit zien; het is niet zo dat de consument vanwege het gemak niet meer in de ambachtelijke winkels komt.

Wij maken immers het onderscheid – toch? Of toch net niet? Wellicht denkt u nu: wat is dat nu weer? En dat is precies de bedoeling – dat u daar even over nadenkt. Natuurlijk maken wij heerlijke producten en staan wij voor de beste kwaliteit. Helaas kom ik het in de praktijk soms ook anders tegen. Bedrijven waarvan ik denk dat ze veel beter kunnen dan ze nu doen, en daarmee net wél dat verschil kunnen maken.

Onlangs waren wij voor een OndernemersCafé te gast bij Figi in Zeist, waarvan ik de uitstraling eerlijk gezegd wat oubollig vind. Daarom was ik bijzonder verrast door de gastheer van die dag: een Italiaanse Nederlander die als geen ander weet wat gastheerschap is. Wat een plezier om daar te mogen zijn, maar ook: wat een plezier om zo te kunnen ‘verleiden’. De charmes van deze man waren onweerstaanbaar, en hoewel mijn voorkeur persoonlijk bij vrouwen ligt, bezweek ook ik voor hem. U zou er echt eens moeten gaan kijken. Wel even bellen of hij er is, want het is zoals hij zegt: ik wil graag dat dit vandaag uw thuis is!

Arrivederci!

Jos den Otter

Voorzitter NBOV

Dossiers
Lees ook
Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

Tekort aan medewerkers vereist structurele aanpak

De Nederlandse economie draait goed. Positief nieuws, maar veel werkgevers hebben daardoor te maken met een personeelstekort. Zo ook in de bakkerijsector. Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV, licht toe hoe de branche dit probleem wil oplossen.

Bakkers maken appelrakker trending

Bakkers maken appelrakker trending

Op maandag 23 september bundelen de ambachtelijke bakkers van Nederland op eigen initiatief de krachten en introduceren gezamenlijk de ‘#appelrakker’. Met de unieke samenwerking willen de bakkers laten zien hoe mooi en lekker de ambachtelijke bakkerij is en met welke unieke grondstoffen zij elke dag en nacht werken.

We want it all…  and we want it now!!

We want it all… and we want it now!!

Deze woorden van de legendarische band Queen uit 1989 zijn actueler dan ooit. Waar Queen destijds de thema’s ‘het hebben van ambities’ en ‘opkomen voor je doelen’ al centraal stelde, past de tekst nu ook bij het consumptiepatroon van de jongere generaties Y en Z, die na 1980 zijn geboren. Zij kunnen en willen diensten en producten 24/7 verkrijgen. En...

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Brood bakker Ambachtelijk met een vleugje banket omgeving Lelystad

Wat ga je doen?Doordat ze werken met een klein team in de bakkerij zijn ze op zoek naar iemand die zowel uit de voeten kan in de broodbakkerij als in de banketbakkerij....

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...