Welkom

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Op het moment dat ik dit schrijf, is de voetbalcompetitie net afgelopen. Was het een mooi jaar? Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen; het ligt eraan of je van voetbal houdt en welke club je favoriet is.

Als trouwe supporter, van welke club dan ook, stap je natuurlijk niet zomaar over naar een andere club. Maar als klant van een leverancier van producten, lees in ons geval: heerlijk brood en banket, is dat toch anders. ‘Makkelijk’ is de nieuwe trouw, hoorde ik laatst iemand zeggen. En ik denk dat ik dat met hem eens moet zijn. Dat soort zaken moet je natuurlijk niet zwart-wit zien; het is niet zo dat de consument vanwege het gemak niet meer in de ambachtelijke winkels komt.

Wij maken immers het onderscheid – toch? Of toch net niet? Wellicht denkt u nu: wat is dat nu weer? En dat is precies de bedoeling – dat u daar even over nadenkt. Natuurlijk maken wij heerlijke producten en staan wij voor de beste kwaliteit. Helaas kom ik het in de praktijk soms ook anders tegen. Bedrijven waarvan ik denk dat ze veel beter kunnen dan ze nu doen, en daarmee net wél dat verschil kunnen maken.

Onlangs waren wij voor een OndernemersCafé te gast bij Figi in Zeist, waarvan ik de uitstraling eerlijk gezegd wat oubollig vind. Daarom was ik bijzonder verrast door de gastheer van die dag: een Italiaanse Nederlander die als geen ander weet wat gastheerschap is. Wat een plezier om daar te mogen zijn, maar ook: wat een plezier om zo te kunnen ‘verleiden’. De charmes van deze man waren onweerstaanbaar, en hoewel mijn voorkeur persoonlijk bij vrouwen ligt, bezweek ook ik voor hem. U zou er echt eens moeten gaan kijken. Wel even bellen of hij er is, want het is zoals hij zegt: ik wil graag dat dit vandaag uw thuis is!

Arrivederci!

Jos den Otter

Voorzitter NBOV

Dossiers
Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Ondernemers, overheden en organisaties zien de pogingen tot cybercriminaliteit de laatste tijd flink toenemen. Alertheid kan voorkomen dat u slachtoffer wordt; vooruitdenken ook.

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

Echte Bakkers tellen hun zegeningen

"We zijn blij dat Echte Bakkers gemengde bedrijven zijn en dat de bakkers in Nederland open mochten blijven in tegenstelling tot veel andere landen in Europa.” Zo vat Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, de afgelopen periode samen. “Maar natuurlijk zijn er ook onder de Echte Bakkers bedrijven die het nu heel moeilijk hebben.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...