Welkom

11 juni 2018

Bakkers-in-bedrijf_Foto-Jos-den-Otter-164x300 Op het moment dat ik dit schrijf, is de voetbalcompetitie net afgelopen. Was het een mooi jaar? Dat moet iedereen maar voor zichzelf bepalen; het ligt eraan of je van voetbal houdt en welke club je favoriet is.

Als trouwe supporter, van welke club dan ook, stap je natuurlijk niet zomaar over naar een andere club. Maar als klant van een leverancier van producten, lees in ons geval: heerlijk brood en banket, is dat toch anders. ‘Makkelijk’ is de nieuwe trouw, hoorde ik laatst iemand zeggen. En ik denk dat ik dat met hem eens moet zijn. Dat soort zaken moet je natuurlijk niet zwart-wit zien; het is niet zo dat de consument vanwege het gemak niet meer in de ambachtelijke winkels komt.

Wij maken immers het onderscheid – toch? Of toch net niet? Wellicht denkt u nu: wat is dat nu weer? En dat is precies de bedoeling – dat u daar even over nadenkt. Natuurlijk maken wij heerlijke producten en staan wij voor de beste kwaliteit. Helaas kom ik het in de praktijk soms ook anders tegen. Bedrijven waarvan ik denk dat ze veel beter kunnen dan ze nu doen, en daarmee net wél dat verschil kunnen maken.

Onlangs waren wij voor een OndernemersCafé te gast bij Figi in Zeist, waarvan ik de uitstraling eerlijk gezegd wat oubollig vind. Daarom was ik bijzonder verrast door de gastheer van die dag: een Italiaanse Nederlander die als geen ander weet wat gastheerschap is. Wat een plezier om daar te mogen zijn, maar ook: wat een plezier om zo te kunnen ‘verleiden’. De charmes van deze man waren onweerstaanbaar, en hoewel mijn voorkeur persoonlijk bij vrouwen ligt, bezweek ook ik voor hem. U zou er echt eens moeten gaan kijken. Wel even bellen of hij er is, want het is zoals hij zegt: ik wil graag dat dit vandaag uw thuis is!

Arrivederci!

Jos den Otter

Voorzitter NBOV

Altijd op de hoogte blijven?