Voorkomen is beter

Arend Kisteman_voorzitter NBOV_uitsnede

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent of langer geleden het lidmaatschap opgezegd.

Als ik vroeg waarom zij geen lid zijn, was het antwoord vaak dat de accountant het hele financiële gedeelte al doet en soms zelfs advies geeft over contracten en dergelijke. Daarnaast is er een rechtsbijstands­verzekering die de andere risico’s afdekt. Het is echter goedkoper en betrouwbaarder om bij de NBOV advies over de cao te vragen. En een rechtsbijstandsverzekering is er niet om je problemen te voorkomen:
pas als het geschil hoog is opgelopen, heb je er iets aan.

Goed inschalen van werknemers is een veelvoorkomend probleem in onze branche. De oorzaak daarvan laten we even buiten beschouwing, maar als je lid bent van de NBOV kun je hierover gewoon je vragen stellen en kosteloos geïnformeerd worden. Bovendien kan de NBOV over zoveel onderwerpen advies geven, dat je die hele rechtsbijstandsverzekering niet meer nodig hebt.

Een opmerking die ik ook vaak hoor: de NBOV gaat niet door tot aan de rechter. Dat doet de NBOV wel – als dat nodig is. Maar waarom zou je het überhaupt zover laten komen? Je bent er enorm veel tijd mee kwijt, het kost je persoonlijk energie en het heeft forse impact op je bedrijf. Dan is het toch veel prettiger om van tevoren goed advies te krijgen, zodat je ellenlange processen kunt vermijden? Als NBOV willen wij met onze adviezen juist voorkomen dat een geschil tot aan de rechter moet worden uitgevochten. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. En rustiger.

 

Dossiers
Lees ook
Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Banketbakkerij Oonk in Glanerbrug verbouwt winkel en lunchroom en opent open chocolaterie

Marc en Remien Oonk van Banketbakkerij Oonk hebben hun winkel en lunchroom in Glanerbrug verbouwd. Het echtpaar heeft een open chocolaterie/ ijsmakerij aan het pand toegevoegd en in de winkel is zelfbediening ingevoerd. Sinds de heropening is de omzet met meer dan dertig procent gestegen.

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

Werkgevers- en werknemersorganisaties leggen resultaat cao-overleg voor aan achterban

In september hervatten de werkgevers- en werknemersorganisaties de gesprekken over een nieuwe cao voor het bakkersbedrijf. 17 november kwamen de partijen opnieuw samen. Het resultaat van dit overleg wordt voorgelegd aan de achterban.

'Ik miste het bakkersvak enorm'

'Ik miste het bakkersvak enorm'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 3 met Joey Maartense.

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...