Bakkersvak

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Het eerste weekend van maart is Bakkersvak weer het middelpunt van bakkend Nederland. De laatste grotere beurs in de aanloop daarnaartoe was de Europain in Parijs, waar ons eigen BoulangerieTeam een mooie prestatie neerzette en liet zien dat ze in een zeer competitief deelnemersveld tot de internationale top behoren. Hun winst in Rimini, bij ‘Bread in the City’, onderstreepte dat nog eens op zeer overtuigende wijze: klasse!

Ik las berichten dat de Europain op zijn retour is. Het beursbeeld was rustiger: er waren minder standhouders en bezoekers. ‘Een Frans feestje’ werd het genoemd. Wellicht is dat te vergelijken met de situatie in ons land. Wij kenden voorheen immers ook veel meer en grotere beurzen. Easyfairs, organisator van Bakkersvak, sprong in het gat dat ontstond en ontwikkelde een laagdrempelige beurs waar de bezoeker centraal staat. De locatie en het parkeren zijn inmiddels veranderd, de beurs duurt sinds vorig jaar drie dagen.

Hoewel ik overtuigd ben van de opzet van Bakkersvak, vind ik dat de organisatie ook kritisch naar zichzelf moet kijken en niet het verdienmodel moet opschalen. Het belangrijkste van deze beurs blijft tenslotte ontmoeten, maar daar heb je wél de standhouders en bezoekers voor nodig. Easyfairs betrekt belanghebbenden bij de ontwikkelingen, en daar krijgt het de nodige feedback van. Ook Bakkersvak zal echter een keer aan een versie 2.0 toe zijn. Mijn advies is: luister naar de omgeving en denk nog eens kritisch na over het aantal beursdagen. Graag geef ik echter óók een compliment aan de organisatie: zij zijn in staat om bakkend Nederland een plek te bieden waaraan behoefte is!

Over luisteren naar de omgeving gesproken: ook de NBOV Themacafé’s zijn voortgekomen uit de vraag van NBOV-leden naar betrokkenheid en informatie. In maart 2020 gaan wij daarom graag door met deze bijeenkomsten, waarop ook niet-leden van harte welkom zijn. Data en locaties vindt u op de NBOV-website.

Lees ook
NBOV: Bakkers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown

NBOV: Bakkers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown

Nu het aantal coronabesmettingen stijgt, neemt ook de roep om een lockdown toe. Het is nog niet zeker of de overheid deze stap wil nemen, maar NBOV benadrukt dat zij zich inzetten zodat als het zover komt de bakkers open kunnen blijven.

Voorkomen is beter

Voorkomen is beter

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent...

NBOV start 1,5-meter-herfstactie

NBOV start 1,5-meter-herfstactie

Een van de belangrijkste basismaatregelen in de strijd tegen het coronavirus is de 1,5 meter afstand. Ook bakkers moeten ervoor zorgen dat ze deze regel handhaven in hun onderneming. NBOV wil haar leden hierbij helpen en start de 1,5-meter-herfstactie.

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Semi industrieel bakker omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie (38 uur in wisselende diensten 3 ploegen) werk je zowel met machines als met de hand. De werkzaamheden voer je uit in de...

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Filiaalleider bakkerswinkel omgeving Veendam

Wat ga je doen?Je houdt je voornamelijk bezig met: > verkoop van brood en banket > personeelsbeheer > voorraadbeheer/ dagelijkse bestellingen > administratie en...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...