Bakkersvak

Bakkers in bedrijf_Foto Jos den Otter_uitsnede

Het eerste weekend van maart is Bakkersvak weer het middelpunt van bakkend Nederland. De laatste grotere beurs in de aanloop daarnaartoe was de Europain in Parijs, waar ons eigen BoulangerieTeam een mooie prestatie neerzette en liet zien dat ze in een zeer competitief deelnemersveld tot de internationale top behoren. Hun winst in Rimini, bij ‘Bread in the City’, onderstreepte dat nog eens op zeer overtuigende wijze: klasse!

Ik las berichten dat de Europain op zijn retour is. Het beursbeeld was rustiger: er waren minder standhouders en bezoekers. ‘Een Frans feestje’ werd het genoemd. Wellicht is dat te vergelijken met de situatie in ons land. Wij kenden voorheen immers ook veel meer en grotere beurzen. Easyfairs, organisator van Bakkersvak, sprong in het gat dat ontstond en ontwikkelde een laagdrempelige beurs waar de bezoeker centraal staat. De locatie en het parkeren zijn inmiddels veranderd, de beurs duurt sinds vorig jaar drie dagen.

Hoewel ik overtuigd ben van de opzet van Bakkersvak, vind ik dat de organisatie ook kritisch naar zichzelf moet kijken en niet het verdienmodel moet opschalen. Het belangrijkste van deze beurs blijft tenslotte ontmoeten, maar daar heb je wél de standhouders en bezoekers voor nodig. Easyfairs betrekt belanghebbenden bij de ontwikkelingen, en daar krijgt het de nodige feedback van. Ook Bakkersvak zal echter een keer aan een versie 2.0 toe zijn. Mijn advies is: luister naar de omgeving en denk nog eens kritisch na over het aantal beursdagen. Graag geef ik echter óók een compliment aan de organisatie: zij zijn in staat om bakkend Nederland een plek te bieden waaraan behoefte is!

Over luisteren naar de omgeving gesproken: ook de NBOV Themacafé’s zijn voortgekomen uit de vraag van NBOV-leden naar betrokkenheid en informatie. In maart 2020 gaan wij daarom graag door met deze bijeenkomsten, waarop ook niet-leden van harte welkom zijn. Data en locaties vindt u op de NBOV-website.

Lees ook
Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

Creativiteit als wapen tegen coronacrisis

De coronacrisis hakt er flink in bij de Nederlandse voedingsspeciaalzaken. De brancheverenigingen van bakkers, slagers, viswinkels en slijters zien dramatische omzetverliezen én een enorme veerkracht en creativiteit. Hoe gaan de bakkers om met de coronacrisis?

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Blijf alert: Voorkom cybercriminaliteit

Ondernemers, overheden en organisaties zien de pogingen tot cybercriminaliteit de laatste tijd flink toenemen. Alertheid kan voorkomen dat u slachtoffer wordt; vooruitdenken ook.

Bedrijfsvoering = samenwerken

Bedrijfsvoering = samenwerken

Als ik deze column schrijf, werken we een dikke maand volgens de strenge coronaregelgeving. Je zult maar een horecabedrijf hebben, of een bakkerij in een regio waar de overheid de toegang voor toeristen verbiedt. Bedrijfsvoering? Bedrijfsontvoering, lijkt het soms – al begrijpen we dondersgoed waarom het moet.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...