Als bakker of patissier wil je je klanten iedere dag weer de ­lekkerste producten aanbieden. Of zij nu echte zoetekauwen zijn, liever iets fruitigs kiezen, voor een plantaardig aanbod gaan of speciale dieetwensen hebben. 

Jij wilt een assortiment aanbieden dat past bij iedere klant en bij elke levensstijl. Dat kan! Op basis van meer dan honderd jaar kennis en ervaring op het gebied van roomproducten heeft Debic de Vegantop geïntroduceerd: een volledig plantaardige topping, die kan worden gebruikt om op te kloppen of te decoreren. 

Verras je klanten met een ruimer gebaks- ­assortiment, inclusief plantaardige producten en maak tegelijkertijd meer marge op je gebak. Met de producten van Debic bied je iedere consument wat wils: vertrouwde kwaliteit, optimale smaak en verrassende ­texturen, maar ook plantaardige alternatieven en rendabele oplossingen.

Zo eenvoudig kan plantaardig zijn

Een plantaardig assortiment maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Debic Vegantop is ideaal om op te kloppen of om mee te decoreren. De topping klopt sneller op dan slagroom en biedt extra opslag. Debic Vegantop is daarnaast diepvriesbestendig en behoudt ook na het ontdooien zijn stand. 

Verras je klanten met een ruimer gebaksassortiment, inclusief plantaardige producten

Brochure

Download de brochure met recepten en inspiratie voor een plantaardig assortiment. 

debic brochure

Zo smaakvol kan plantaardig zijn

Hazelnoot met pistache
Op een krokantje 

Receptuur voor 24 stuks:

Krokante rijstbodem
200 g     vegan chocolade
40 g    arachideolie
50 g    pistachepasta
260 g    gepofte rijst (Kellogg’s) 

Sinaasappelganache
240 g    donkere chocolade
240 g    Debic Vegantop
80 g    invertsuiker
8 g    Cointreau 60%

Hazelnootmousse
800 g    Debic Vegantop
120 g    suiker
100 g    hazelnootpaté (100%)
1 g    zout

Afwerking
lichtgroene gelei
pistachenootjes
donkere rijstballetjes

Werkwijze

Krokante rijstbodem
Meng de arachideolie met de pistachepasta. Smelt de witte vegan chocolade en meng deze met de gepofte rijst. Voeg alles samen. Verdeel het mengsel over een ronde siliconenmal met een diameter van 6 centimeter en plaats dit in de vriezer. 

Sinaasappelganache
Kook de Vegantop samen met de invertsuiker. Giet het mengsel op de chocolade en meng met een staafmixer. Voeg de Cointreau toe en laat afkoelen tot gebruik. 

Hazelnootmousse
Klop de Vegantop luchtig met de suiker. Meng de hazelnootpaté en het zout erdoor. 

Afwerking
Los de bodem uit de vriezer, spuit er vier doppen sinaas-
appelganache op, spuit er vijf doppen hazelnootmousse in verschillende groottes op. Vries dit in en haal door de lichtgroene gelei. Decoreer met pistache- nootjes en donkere rijstballetjes. 

Debic Logo

Altijd op de hoogte blijven?