Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor espressokoeken.
Voor 70 stuks
Ingrediënten
Koffiekoekdeeg
- 460 gram Debic Cake boter
- 80 gram pure chocolade
- 80 gram poedersuiker
- 80 gram basterdsuiker
- 6 gram cacaopoeder
- 4 gram kaneelpoeder
- 10 gram oploskoffie
- 6 gram zout
- 44 gram eigeel
- 430 gram Zeeuwse bloem
Witte pecanchocolade
- 400 gram witte chocolade
- 100 gram geroosterde pecanstukjes
- 10 gram pindaolie
Bereiding
Koeken
- Cakeboter mengen met poedersuiker, bruine basterdsuiker en zout.
- Kaneelpoeder, cacaopoeder, gesmolten pure chocolade en oploskoffie doormengen.
- Eigeel doormengen.
- Patentbloem doormengen en deeg koelen.
- Uitrollen op 5,2 mm en uitsteken met steker van 8 cm.
- 20 minuten afbakken op 180 °C.
Witte pecanchocolade
- Witte chocolade smelten.
- Pecanstukjes en olie doormengen.
- Chocolade op temperatuur brengen en verwerken.
- Dip de koeken na afkoelen voor de helft in de gesmolten witte pecanchocolade.
Lees hier meer over het koekenconcept.