Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor espressokoeken.

Voor 70 stuks

Ingrediënten

Koffiekoekdeeg

  • 460 gram Debic Cake boter
  • 80 gram pure chocolade
  • 80 gram poedersuiker
  • 80 gram basterdsuiker
  • 6 gram cacaopoeder
  • 4 gram kaneelpoeder
  • 10 gram oploskoffie
  • 6 gram zout
  • 44 gram eigeel
  • 430 gram Zeeuwse bloem

Witte pecanchocolade

  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram geroosterde pecanstukjes
  • 10 gram pindaolie

Bereiding

Koeken

  1. Cakeboter mengen met poedersuiker, bruine basterdsuiker en zout.
  2. Kaneelpoeder, cacaopoeder, gesmolten pure chocolade en oploskoffie doormengen.
  3. Eigeel doormengen.
  4. Patentbloem doormengen en deeg koelen.
  5. Uitrollen op 5,2 mm en uitsteken met steker van 8 cm.
  6. 20 minuten afbakken op 180 °C.

Witte pecanchocolade

  1. Witte chocolade smelten.
  2. Pecanstukjes en olie doormengen.
  3. Chocolade op temperatuur brengen en verwerken.
  4. Dip de koeken na afkoelen voor de helft in de gesmolten witte pecanchocolade.

Lees hier meer over het koekenconcept.

Altijd op de hoogte blijven?