Grotere koeken zijn een onmiskenbare trend. In samenwerking met Beko heeft Debic een koekenconcept ontwikkeld en deelt het recept voor passiekoeken.
Voor 55 stuks
Ingrediënten
- 560 gram Zeeuws bloem
- 340 gram Debic Cake boter
- 225 gram witte basterdsuiker
- 125 gram passiepuree
- 100 gram mangostukjes, gedroogd (8-10 mm)
- 50 gram ananasstukjes, gedroogd (8-10 mm)
- 5 gram zout
- Rietsuiker om door te rollen
Bereiding
- Meng de boter met de witte basterdsuiker.
- Voeg de passiepuree toe en meng tot een glad deeg.
- Voeg bloem en zout toe en meng door.
- Rol een pil van 5 cm dik en 60 cm lang.
- Vries deze aan, bestrijk met water en rol door de rietsuiker.
- Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik.
- 18 minuten afbakken op 180 °C.
Lees hier meer over het koekenconcept.