Wanneer straks het nieuwe jaar aanbreekt, staan in tal van Nederlandse huishoudens goede voornemens op de agenda. Gezonder eten bijvoorbeeld. Daaraan kun je als ambachtelijke bakker een prima bijdrage leveren met de gezonde meergranenmixen van Puravita.

Het is een van de meest voorkomende voornemens in het nieuwe jaar: gezonder leven. Dat betekent meer bewegen, beter eten en als het even kan wat gewicht verliezen. “Uit ons consumententrendonderzoek Taste Tomorrow, waarin we 19.000 consumenten uit 44 landen iedere drie jaar naar hun verwachtingen en gedrag met betrekking tot voeding ondervragen, blijkt dat consumenten granen, zaden, volkoren en vezels als echte poweringrediënten zien, die kunnen bijdragen aan die gezondere levensstijl”, vertelt Vincent van Dijk, Marketing Manager bij Puratos. “Het onderzoek richt zich met name op bakkerijproducten en dan blijkt bijvoorbeeld dat 88% van de ondervraagde Nederlanders weet dat vezels een gezonde impact hebben op brood. Een overgroot deel van onze ondervraagden geeft bovendien aan dat vezels goed zijn voor de spijsvertering en dat een gezond darmstelsel goed is voor de immuniteit. Toch best een belangrijk thema na twee jaar COVID.”

Voeding moet voeden

Consumenten die zich in januari op een gezondere levensstijl willen richten, weten over het algemeen dus wel dat zij zich prima tot de ambachtelijke bakker kunnen richten met hun eet- en dieetwensen. ­“Mensen verwachten wel steeds meer van hun voedsel”, weet Van Dijk. “De interesse in een gezonde darmflora neemt toe en voedsel moet niet alleen voeden, maar ook actief bijdragen aan de gezondheid.
Vroeger aten we om de tank te vullen, tegenwoordig verdiepen we ons veel verder in wat er op ons bord ligt. Waar komt het vandaan, wie heeft het gemaakt en op welke manier is het tot stand gekomen?
We eten graag iets wat bijdraagt aan onze fysieke en als het even kan ook mentale gezondheid. Voeding moet je voeden, in alle opzichten. Maar het moet ook lekker smaken, want we blijven op zoek naar beleving en momenten om van te genieten.”
De meergranenbroden van Puravita passen perfect bij dergelijke consumentenwensen.

Perfecte balans tussen smaak en gezondheid
Puratos heeft de volgende Puravita-soorten in het assortiment:

• Puravita Vitaal – voor eiwitrijk en koolhydraatarmer brood.
• Puravita Authentiek – met granen van vroeger, zoals boekweit en rogge.
• Puravita Meergranen – met zonnebloem- en pompoenpitten.
• Puravita Extra Donker – voor vezelrijk brood boordevol vitamines.
• Puravita Havermout Plus – met een hoog aandeel havermout.
• Puravita Sprouted Grains – met gefermenteerde, gekiemde graankorrels.
• Puravita Kernebrood Rogge en Spelt – voor stevige, Deense broodsoorten.

Extra gezondheids­eigenschappen

De smaakvolle meergranenbroden in deze lijn van Puratos bevatten namelijk minstens evenveel vezels als volkorenbrood, zijn lactosevrij en beschikken daarnaast per soort over extra gezondheidseigenschappen. “Puravita Vitaal past bijvoorbeeld heel goed in een dieet met lagere koolhydraten, zoals het
Keto-dieet”, aldus Van Dijk. “Puravita Havermout is een meergranenbrood met een hoog aandeel havermout, dat toch nog steeds heel luchtig is. Geen gemakkelijke opgave, maar Puratos is hierin goed geslaagd. En het is een broodsoort die qua smaak en ingre­diënten uitstekend bij een gezonde start van een nieuw jaar past. Puravita Kernebrood Rogge en Spelt zijn stevige, Deense broodsoorten die boordevol vezels en vitamines zitten. Ook die passen dus goed op de boodschappenlijst van klanten met goede voornemens en belangstelling voor het verbeteren van de darmflora. Je hebt maar weinig sneetjes nodig om een voldaan gevoel te hebben en door de uitgesproken smaken heb je weinig beleg nodig om toch lekker te eten.”
Bakkers die met Puravita aan de slag gaan, kunnen aan de broodmixen hun eigen draai geven. Bijvoorbeeld door een beetje desem of extra granen toe te voegen.

Onderscheidend vermogen

“Op onze website staan allerlei recepten”, aldus Van Dijk. “Bovendien hebben wij vaktechnisch adviseurs in dienst, die de bakker kunnen helpen bij productontwikkeling. Wij zorgen ervoor, op basis van inzichten die wij vergaren met ons Taste Tomorrow-onderzoek, dat onze innovaties perfect aansluiten op de wensen en verwachtingen van de hedendaagse consument. Het is vervolgens aan de bakker om het verhaal over de gezondheidsaspecten en de meerwaarde van deze meergranenbroden te vertellen. Met Puravita bak je een uniek assortiment, dat net even anders is dan je overige broodsoorten. Door het gezonde imago en de rustieke uitstraling kun je er bovendien gerust een iets hogere prijs voor vragen.”

Puratos is ervan overtuigd dat de ambachtelijke bakker met de uitgesproken broodsoorten van hun Puravita-lijn een groeiende groep consumenten aanspreekt. “Volkorenbrood is inmiddels een van de meest populaire broodsoorten en dat mede vanwege zijn vezels”, weet Van Dijk. “De Puravita-broodsoorten bevatten minimaal zoveel vezels als volkoren maar hebben daarnaast allemaal óók nog iets extra’s. Dat maakt het volhouden van goede voornemens een stuk gemakkelijker. En smakelijker bovendien!”

Puratos Nederland
Tel. 0168 - 32 62 60
klantenservice@puratos.com

Altijd op de hoogte blijven?