Mooi, lekker en een goede prijs

Ronald Timmer heeft, samen met zijn broer Willem en diens vrouw Henriette, Bakkerij Timmer van zijn ouders overgenomen. Willem verzorgt het brood, Ronalds hart ligt bij het banket. Daar kan hij al zijn creativiteit in kwijt. “Van iets heel simpels, kun je iets heel moois maken.” Hij deelt twee Koningsdag-recepten met producten van Pruvé.

In het fotoalbum van de familie Timmer staat een mooie foto uit 1989, vertelt Ronald Timmer (35). “Daar maak ik als klein ventje, met een bakkersmuts op mijn hoofd, hier de deur open. Mijn ouders hadden toen net deze bakkerij in Nieuwleusen (Overijssel) overgenomen.” Aanvankelijk had Ronald geen plannen om zelf ook het vak in te gaan. “Mijn ouders waren altijd hard aan het werk”, lacht hij. “Maar je groeit er mee op, het werd me met de paplepel ingegoten. En dan wordt het je passie.”

Mooie acties

Nu is hij mede-eigenaar van Bakkerij Timmer en verzorgt hij de banketafdeling. “Ik vind de afwisseling tussen het warme en het koude heel leuk”, vertelt hij. Het ondernemerschap maakt het extra uitdagend. Het bedenken van acties en reclames om meer klanten te trekken, bijvoorbeeld. Zo maakt hij binnenkort tweeduizend cakejes voor de sponsoractie van de lokale sportvereniging.

De beste dingen bedenk je spontaan, weet hij nu. Met Valentijn een drip-cake voor twee personen. Of het NK Hulsterrolletjes eten op de lokale braderie dat hij twee jaar geleden organiseerde. De winnaar at in tien minuten zeven bladerdeegrolletjes gevuld met Zwitserse room. En die room vult goed, zegt Ronald. Deze Hulsterrolletjes zijn dé specialiteit van de winkel, vernoemd naar de straat waaraan de bakkerij ligt. “Als ik mijn vader moet geloven zijn wij met deze rolletjes begonnen.”

Gemak

Bakkerij Timmer_Pruvé

Voor de Hulsterrolletjes gebruikt Ronald de bladerdeegrolletjes van Pruvé. “Als ik dit zelf zou maken, zou ik elk grammetje moeten afwegen. Dit scheelt veel werk, zodat ik andere producten wel zelf kan maken en je kunt het goed voorbereiden. Gemak dient de mens”, vindt Ronald, die die tijd mooi kan gebruiken voor zijn vrijwilligerswerk bij de brandweer en de ondernemersvereniging van Nieuwleusen. “Het bladerdeegrolletje ziet er daarnaast mooi uit, de smaak is goed en de prijs is dat ook. Daar kan ik het zelf niet voor maken.”

Voor speciale gelegenheden varieert hij: met kleur en decoratie. Voor Koningsdag maakt hij bijvoorbeeld een bladerdeegrolletje opgemaakt als tompouce. De rolletjes vinden gretig aftrek: “Ik zal geen doos bladerdeegrolletjes per dag verkopen, maar vijf dozen in een week moet ik wel halen.” (Eén doos bevat 72 rolletjes). En dat gaat de komende jaren zo door, vermoedt Ronald. “Mensen kiezen voor de kwaliteit van de bakker, al is dat in de toekomst misschien wel in een andere vorm. Als winkel in een supermarkt, zodat klanten meteen door kunnen na het doen van de boodschappen.” 

Bakkerij Timmer verkoopt nu al brood aan de lokale PLUS-supermarkt. Soms ook gebak. “We hadden vorig jaar een gebakactie: het was niet aan te slepen. Ik heb drieduizend Hulsterrolletjes verkocht. Ik moest er twee keer per dag heen.” Of hij nog geslapen heeft die week? “Ja, gelukkig wel. En niet hier in de bakkerij”, zegt hij lachend.

Bekijk hier het recept voor oranje-rolletjes en het recept voor koningsbloem met sinaasappelbavarois.

Pruvé logo klein

www.pruve.nl
Hamerstraat 12
1135 GA Edam
0299 372 856
info@smildebakery.com

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?