‘Wij willen de beste van de klas zijn’

Meesterlijke recepten_Royal Steensma_3

Meesterlijke-recepten_Royal-Steensma_Hiljo-Hillebrand-200x300 © Royal Steensma

Een gloednieuwe bedrijfsfilm, een kersvers voorjaarsmagazine, verrassende toepassingsmogelijkheden van de populaire specerij kurkuma, een afgestoft en verbeterd kleinbroodpoeder én demonstraties van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand en patissier Hidde de Brabander. Royal Steensma is klaar voor Bakkersvak!

Met het in dienst nemen van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand geeft Royal Steensma afgelopen najaar een duidelijk signaal af: naast alle geboden kennis en expertise op het gebied van banket komt de focus van het bedrijf nu ook op brood te liggen. Slechts enkele maanden na zijn toetreden tot Royal Steensma maakt Hiljo deze belofte waar. Tijdens Bakkersvak in Gorinchem presenteert hij een assortiment zacht kleinbrood, dat is gebakken met kleinbroodpoeder uit de nalatenschap van Damco. “Door de overname van Damco door Royal Steensma in het verleden ligt bij ons nog een aantal mooie broodproducten op de plank”, weet Hiljo. “Nadat ik mij eerst op het bedrijf als geheel heb georiënteerd, ben ik in de afgelopen maanden gaan inzoomen op het bestaande assortiment. De producten van Damco vormen de fundering onder een nieuw assortiment. Ik ben laaiend enthousiast over wat ik heb aangetroffen.”

Meesterlijke-recepten_Royal-Steensma_3-200x300 © Royal Steensma

Kleinbroodpoeder

Royal Steensma heeft samen met Hiljo een aantal kleine aanpassingen gedaan in het bestaande kleinbroodpoeder. “Hiermee is het product weer helemaal up-to-date”, lacht de Meester Boulanger. “We hebben een benchmark georganiseerd, waarin we het product afzetten tegen soortgelijke producten van de concurrent. Op basis daarvan testen we en ontwikkelen we het product door. We willen natuurlijk wel de beste van de klas zijn!” Vervolgens is het kleinbroodpoeder op verzoek van Royal Steensma door een aantal kritische bakkers in gebruik genomen. “Ook zij zijn heel enthousiast”, weet Hiljo. “Ze prijzen de goede structuur van het brood, de mooie korstkleur, de bakaard en de goede afbeet.” Het kleinbroodpoeder is niet alleen heel geschikt voor zacht kleinbrood, maar bijvoorbeeld ook voor worstenbrood en bolussen.

De Meester Boulanger ziet geen kwaad in het gebruik van een broodverbetermiddel. “Met desem werken en terug naar de basis is allemaal heel mooi. Maar we wonen en werken niet allemaal in de Randstad. Het grootste deel van de omzet binnen het ambacht zit nog altijd in het standaard assortiment. Daarom moet je je als bakker juist met dat assortiment onderscheiden op het gebied van

  • kwaliteit.”
  • Meesterlijke-recepten_Royal-Steensma_1-200x300 © Royal Steensma

Doorlopend demonstraties

Royal Steensma presenteert zich tijdens vakbeurs Bakkersvak net als vorig jaar met een grote stand bij de ingang van de beurshal. “De stand bestaat uit twee delen”, vertelt Marketing en Communicatie Manager Emina Dencic. “Aan de ene kant presenteren we een hospitality-gedeelte, waar we koffie schenken en gesprekken aangaan. Aan de andere kant is een bakkerij met een

winkeltje ingericht. Hier geven Hiljo Hillebrand en Hidde de Brabander twee dagen lang doorlopend demonstraties.”

Tijdens de beurs wordt de gloednieuwe bedrijfsfilm van Royal Steensma voor het eerst vertoond. “Alles draait in deze film om beleving”, vertelt Emina. “Royal Steensma presenteert zich hierin heel duidelijk als partner van de bakker. Je ziet de liefde voor ons vak in alles terugkeren.” Ook wordt op Bakkersvak het kersverse voorjaarsmagazine gepresenteerd. “Alle producten uit het magazine zijn terug te vinden in ons winkeltje op de beursvloer”, aldus Emina.

Meesterlijke-recepten_Royal-Steensma_2-200x300 © Royal Steensma

Hidde en hazelnootspijs

Hidde de Brabander gaat onder andere met het hazelnootspijs van Royal Steensma aan de slag. “Spijs wordt vaak gezien als een enkelvoudig garnituur”, zegt hij. “Maar je kunt het ook zo mooi gebruiken als smaakmaker. Spijs van amandelen maar zeker ook van hazelnoten geeft zoveel smaak aan een product. Ik kijk ernaar uit de bakker te laten zien wat je daar onder andere mee kunt doen.”

Ook de vaste medewerkers van Royal Steensma staan enthousiast klaar voor twee dagen op de beursvloer. “Bakkersvak is voor ons dé plek om de bakker te ontmoeten”, besluit Emina. “Wij kijken uit naar heel mooie dagen, waarin we het ambacht volop willen inspireren.”

Kurkuma

Wie op Instagram of andere social media zoekt naar ‘kurkuma’, krijgt talloze productfoto’s te zien. “Deze specerij is hip en trendy”, weet Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. Daarom gaat ook hij ermee aan de slag in de stand van Royal Steensma. “Kurkuma is te verwerken in brood en banket, maar bijvoorbeeld ook in pannenkoeken, wafels, soezen en koekjes. Tijdens Bakkersvak laten we een aantal toepassingsmogelijkheden zien. Kurkuma doet vrijwel niets met de smaak van een product. Wel krijgt het bepaalde gezondheidsaspecten toegedicht en kleurt het je product prachtig geel. Leuk in de aanloop naar Pasen!”

Royal Steensma_logo_klein Royal Steensma

  • Industrieweg 14
  • 3133 EE Vlaardingen
  • T. 088 – 16 32 000
  • M. info@steensma.com

W. www.steensma.com

Lees meer over Royal Steensma en de recepten in ons dossier Meesterlijke creaties.

Lees ook
Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal Steensma steunt project de Wereldbol

Royal steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijk bakkerij kanaal in Nederland. Eigenaar Alfred Bruin tekende hiervoor 9 september een contract met De Wereldbol en met The Hunger Project. De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood, met een licht groene kleur en een hoge voedzaamheid...

Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Dossche Mills Meneba gaat de bakker nog meer ondersteunen

Precies een jaar geleden vertelde Kristof Dossche over de plannen met Dossche Mills Meneba. Het smeden van één bedrijf met drie productielocaties verliep afgelopen jaar naar wens. Inmiddels is de blik weer meer op de toekomst gericht. “Wij zijn ervan overtuigd dat de ambachtelijke bakker zich kan onderscheiden.”

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

Met de verhuizing van het IJscentrum naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt het opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector een verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

Broodbakker omgeving Hardenberg

Broodbakker omgeving Hardenberg

Voor deze klant in de omgeving van Hardenberg zijn we per direct op zoek naar een broodbakker die zelfstandig kan draaien. De werktijden zijn zowel in de nacht als...

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...