Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Beste bonbon_Foto: Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der WIjk

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon (9). Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor (8).

Het Nederlands PatisserieTeam organiseerde deze wedstrijd om de beste bonbon en met meer dan 40 inschrijvingen was de eerste editie een succes te noemen, liet Peter Remmelzwaal ’s ochtends tijdens de jurering al weten. “We hebben gekozen om maximaal 20 bonbons te boordelen tijdens deze finale, want anders wordt het te veel om goed te proeven. Dan kunnen we de bonbons niet de aandacht en waardering geven die ze verdienen.” Om ervoor te zorgen dat alle bonbons even veel kans maakten op een goede beoordeling, begon de helft van de juryleden met het proeven bij bonbon nummer 1 en de andere helft bij bonbon 20. Helaas had inzender nummer 2 zich de avond vantevoren afgemeld waardoor dat vakje op het - voor deze gelegenheid vormgegeven - plateau leeg bleef.

Alle bonbons waren gemaakt met de mail ‘juicer’ die het NPT vorig jaar ontwierp. “We hebben veel technieken gezien en elke bonbon bevatte in ieder geval twee, maar vaak nog meer structuren”, vertelde Robin Hoedjes tijdens de prijsuitreiking. “Het was goed om te zien dat alle inzendingen een heel hoog niveau hadden.”

Er kwamen uiteindelijk vier deelnemers op het podium. De verschillen tussen nummer 1 (puntentotaal 424 van de 540) en 2 (422), en tussen nummers 3 (386) en 4 (383,50) waren zo klein, dat het NPT vond dat ze het alle vier verdienden om in het zonnetje te worden gezet. Naast Niels Verweij en Femke van der Muuren stonden dan ook Carlo Lennarts en Marieke ten Have op het podium.

Lees ook
Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

Jeugdvakwedstrijden 2021 afgelast

Het bestuur van de jeugdvakwedstrijden heeft besloten om de regiowedstrijden en het aansluitende Nederlands Kampioenschap brood- en banketbakken af te lasten. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is het organiseren van wedstrijden op dit moment niet haalbaar.

Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

Ambachtelijke ijsbranche en Easyfairs willen opnieuw samenwerken tijdens IJs-Vak 2021

De vakbeurs IJs-Vak staat op 7, 8 en 9 maart 2021 op de kalender. De ambachtelijke ijsbranche spreekt de intentie uit om komende editie voor het derde jaar op rij een samenwerking aan te gaan beursorganisator Easyfairs.

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Gouden Gard krijgt onderdeel boulangerie in 2021

Tot ieders spijt konden dit jaar de Talentenprijs en Gouden Gard niet doorgaan. Nu de datum ‘waarop het had moeten gebeuren’ voorbij is, kijken we vooruit naar 2021. Want op 12 oktober volgend jaar is er niet alleen een Talentenprijs en Gouden Gard Patisserie, maar staat ook de eerste Talentenprijs Boulangerie op het programma.

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...