Niels Verweij maakt Beste Bonbon

Beste bonbon_Foto: Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der WIjk

Niels Verweij, chocolatier bij Patisserie Linnick, won tijdens Bakkersvak de strijd om de Beste Bonbon (9). Hij bleef Femke van der Muuren (Landwaart Culinair) twee punten voor (8).

Het Nederlands PatisserieTeam organiseerde deze wedstrijd om de beste bonbon en met meer dan 40 inschrijvingen was de eerste editie een succes te noemen, liet Peter Remmelzwaal ’s ochtends tijdens de jurering al weten. “We hebben gekozen om maximaal 20 bonbons te boordelen tijdens deze finale, want anders wordt het te veel om goed te proeven. Dan kunnen we de bonbons niet de aandacht en waardering geven die ze verdienen.” Om ervoor te zorgen dat alle bonbons even veel kans maakten op een goede beoordeling, begon de helft van de juryleden met het proeven bij bonbon nummer 1 en de andere helft bij bonbon 20. Helaas had inzender nummer 2 zich de avond vantevoren afgemeld waardoor dat vakje op het - voor deze gelegenheid vormgegeven - plateau leeg bleef.

Alle bonbons waren gemaakt met de mail ‘juicer’ die het NPT vorig jaar ontwierp. “We hebben veel technieken gezien en elke bonbon bevatte in ieder geval twee, maar vaak nog meer structuren”, vertelde Robin Hoedjes tijdens de prijsuitreiking. “Het was goed om te zien dat alle inzendingen een heel hoog niveau hadden.”

Er kwamen uiteindelijk vier deelnemers op het podium. De verschillen tussen nummer 1 (puntentotaal 424 van de 540) en 2 (422), en tussen nummers 3 (386) en 4 (383,50) waren zo klein, dat het NPT vond dat ze het alle vier verdienden om in het zonnetje te worden gezet. Naast Niels Verweij en Femke van der Muuren stonden dan ook Carlo Lennarts en Marieke ten Have op het podium.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Vakbeurs voor startende én ervaren bakkers

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak plaats. Deze editie wordt een heel speciale, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink uitpakken.

Webinar Bakkersvak en COMCAM: ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’

Webinar Bakkersvak en COMCAM: ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’

Beursorganisator Easyfairs van Bakkersvak en exposant COMCAM organiseren op woensdag 8 februari een webinar over ‘Hoe om te gaan met sterk fluctuerende energieprijzen’. COMCAM is expert op het gebied van energiemanagement en verzorgt tijdens Bakkersvak (5 t/m 7 maart) ook meerdere lezingen. In aanloop naar Bakkersvak organiseren beide partijen nu een...

Inschrijving voor Bakkersvak en IJs-Vak open

Inschrijving voor Bakkersvak en IJs-Vak open

Evenementenhal Gorinchem staat van 5 tot en met 7 maart in het teken van de tiende editie van Bakkersvak en IJs-Vak. Bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers kunnen zich nu inschrijven voor deze feestelijke jubileumeditie.