Doe mee aan het Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal-Schoolontbijt-300x122 Ook dit jaar gaan op duizenden basisscholen in heel Nederland meer dan een half miljoen kinderen samen ontbijten. Dat gebeurt tijdens de 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt in de week van 6 tot en met 10 november. Zo ziet heel Nederland hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt met brood is. Ook bij u in de buurt. Schrijf u daarom snel in via www.schoolontbijt.nl om met uw bakkerij deel te nemen!

Hoe doet u mee?

Deelname gaat iets anders dan de vorige edities zodat u zich nog beter kan profileren bij de school/scholen, ouders en kinderen. U ontvangt via o.a. Beko of Bakeplus in de week voorafgaand aan Het Nationaal Schoolontbijt per 25 kinderen een ontbijtpakket met placemats, ouderleaflets en divers houdbaar beleg. Anders dan andere jaren vragen wij u de verse producten zoals zuivel, halvarine, groente en fruit zelf aan te schaffen en bij Het Nationaal Schoolontbijt te declareren. U krijgt tijdig een overzichtelijk lijstje om welke versproducten en hoeveelheden het gaat.

U stelt daarnaast de basis van het ontbijt beschikbaar; versgebakken brood en broodjes. Per 25 ontbijtjes betekent dat:

  • 18 bruine of volkorenpuntjes
  • 18 krentenbollen
  • 2 gesneden volkorenbroden

In de week van Het Nationaal Schoolontbijt levert u de pakketten, de versproducten en het brood persoonlijk af op de school of scholen van uw keuze. Misschien kunt u dat combineren met een presentatie, een fotomoment voor lokale pers of een uitnodiging om uw bakkerij te bezoeken.

Vijf voordelen voor uw bakkerij op een rij

Waarom zou u deelnemen aan Het Nationaal Schoolontbijt? Vooral om te laten zien hoe belangrijk ontbijten met brood is en hoe mooi het bakkersvak is. En dan zijn er nog vijf goede redenen:

  1. U haakt aan bij een landelijk bekend evenement
  2. U komt in direct contact met scholen in uw buurt
  3. Via de scholen bereikt u kinderen én hun families
  4. U kunt op uw winkelvloer laten zien dat u deelneemt
  5. Deelname leent zich voor lokale acties en persaandacht

Nog leuker, leerzamer en spraakmakender

Ook in dit jubileumjaar geven we met Het Nationaal Schoolontbijt het beste voorbeeld. Het ontbijtpakket bevat naast brood allerlei gezond beleg, groente en fruit. Het pakket is bij deze editie gevarieerder en uitgebreider dan ooit! Daarnaast ontvangen scholen nieuw lesmateriaal, krijgt onze huisstijl een mooie make-over en komt er eind augustus een geweldige nieuwe website. In de week zelf zorgen wij zoals elk jaar voor spraakmakende publiciteit. Dit alles maakt Het Nationaal Schoolontbijt tot het leukste, meest gezonde en meest educatieve ontbijtfeest. En uw rol is daarin heel belangrijk!

VOORINSCHRIJVING: schrijf u vandaag nog in!

Net zo enthousiast als wij over de 15e editie van Het Nationaal Schoolontbijt? Schrijf u dan zo snel mogelijk in, in ieder geval voor 1 augustus. U heeft daarmee voorrang op supermarkten die zich kort daarna ook aan scholen kunnen koppelen. Dus wees er snel bij. Dat kan heel eenvoudig via www.schoolontbijt.nl. Bij het inschrijven kunt u direct kiezen uit deelnemende scholen in uw buurt. We kijken uit naar uw deelname!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.schoolontbijt.nl. Mailen of bellen met de organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt kan natuurlijk ook: info@schoolontbijt.nl of 0317 - 47 12 22.

Lees ook
Historische decemberfeitjes

Historische decemberfeitjes

Wie bedacht de kerststol? Waar komt het bladerdeeg van onze kerstkransen oorspronkelijk vandaan? En sinds wanneer eten we oliebollen rondom Oud & Nieuw? Weet jij het? Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft antwoord!

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

Stichting Ambachtelijke Bakkerij werkt samen met 100% NL

De decembermaand is een van de belangrijkste maanden voor de ambachtelijke bakker. Veel klanten in de winkel voor lekkernijen voor Sinterklaar, kerst en Oud- en nieuw. Daarom organiseert Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met 100% NL een landelijke chocoladeletteractie en oliebollenactie waarbij de ambachtelijke bakker dagelijks op de radio te horen...

December: een maand om te delen

December: een maand om te delen

Een ambachtelijke bakker heeft in de decembermaand geen bijzondere feestdagen of opvallende data nodig. Deze maand ligt je winkel boordevol heerlijke decemberproducten; de een nog mooier dan de ander. Vertel je klanten over de achtergrond en herkomst van al deze lekkernijen. December staat immers in het teken van delen.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...