Inschrijving voor het Burgemeestersontbijt open voor ambachtelijke bakkers

broodjes_Oscar van der Wijk

Foto: Oscar van der Wijk

Het Burgemeestersontbijt, onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, is terug van weggeweest. Stichting Ambachtelijke Bakkerij organiseert het Burgemeestersontbijt dit jaar in de eerste week van oktober. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.

Tijdens het Burgemeestersontbijt laten bakkers aan hun eigen buurt zien hoe belangrijk het ontbijten met (volkoren)brood is en wordt het bakkersvak gepromoot. Stichting Ambachtelijke Bakkerij ondersteunt deelnemende bakkers bij lokale acties en persaandacht.

Hoe werkt het?

Bakkers die meedoen ontvangen de dag voor het Burgemeesterontbijt het ontbijtpakket. Er wordt gevraagd om op de ontbijtochtend twee hele volkorenbroden, minimaal zestien volkorenbolletjes en minimaal zestien mini volkoren krentenbollen aan het pakket toe te voegen. Gemeenten kunnen zich binnenkort inschrijven voor deelname. Op basis van die inschrijvingen koppelt de organisatie de gemeenten met bakkers en scholen.

Inschrijven voor bakkers van vanaf nu via info@ambachtelijkebakkerij.nu. Meldt daarbij om welke gemeente het gaat en of je voorkeur hebt voor een bepaalde school.

Het Burgemeestersontbijt is van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober. Het Nationale Schoolontbijt vindt op een later moment plaats, van 7 t/m 11 november.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje komende drie jaar broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje is de broodsponsor van het Nationaal Schoolontbijt. Zij leveren de komende drie jaar het brood voor dit jaarlijkse evenement.

Online en offline sterk staan in 2022

Online en offline sterk staan in 2022

In 2025 wil de Stichting Ambachtelijke Bakkerij hét platform zijn voor alle online- en offlinecommunicatie van de ambachtelijke bakkerij. Een ambitieus streven. Vorig jaar is de basis gelegd voor de plannen: dit jaar wordt het fundament verder verstevigd en uitgebreid.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Stichting Ambachtelijke Bakkerij sluit zich aan bij tweejarige broodcampagne

Komend jaar wordt in de derde week van januari de nationale Week van het Brood georganiseerd. Die vormt de aftrap van een tweejarige imagocampagne en heeft als thema ‘Iedereen heeft soms een beetje volkoren nodig’. De Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt ambachtelijke bakkers om volop gebruik te maken van deze week om zichzelf én hun (volkoren) producten...