Breng uw eigen ode aan brood

Bakkers in bedrijf_Ode aan brood_SAB

Bakkers-in-bedrijf_Ode-aan-brood_SAB-300x191 Hopelijk heeft u hem al een keer voorbij zien komen op televisie of social media: de prachtige Ode aan Brood, onderdeel van de TV-commercial die brood stevig op de kaart wil zetten. De commercial is een van de eerste landelijke activiteiten binnen de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’: een initiatief van onze bakkerijbranche, in samenwerking met de Europese Unie, om brood weer in een positief daglicht te zetten bij consumenten. De komende drie jaar halen we samen met u alles uit de kast om het verhaal van brood op de juiste en aansprekende wijze te vertellen.

Tekst en beeld: Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Neem uw eigen Ode aan Brood op

Want ook ú kunt uw steentje bijdragen aan deze campagne! Wat dacht u van uw eigen Ode aan Brood? U neemt een persoonlijke ode op, bijvoorbeeld met uw smartphone, en deelt deze via uw website of social media met uw (potentiële) klanten. Betrek ook uw medewerkers bij het filmpje en vraag hen om jullie persoonlijke Ode aan Brood eveneens te delen, om het filmpje een zo breed mogelijk bereik te geven. Zo komt het product brood én uw bakkerij op positieve en aantrekkelijke wijze regionaal onder de aandacht.

Filmtips

Speciaal voor de ambachtelijke bakker hebben wij drie Odes aan Brood laten schrijven. U vindt deze onderaan deze pagina. U kunt hier kosteloos gebruik van maken en mag uiteraard ook de tekst aanpassen. Houd er wel rekening mee dat een goede Ode aan Brood binnen maximaal dertig seconden is op te nemen. Zo voorkomt u dat kijkers te vroeg afhaken. U kunt ervoor kiezen uzelf of uw medewerkers te filmen tijdens het voorlezen van de ode, maar u kunt uiteraard ook beelden uit de bakkerij, van uw broodassortiment of van het productieproces laten zien. Of een combinatie van al deze beelden maken, wellicht met behulp van een online programma of een van uw medewerkers.

Nóg persoonlijker?

Vindt u het leuk om een Ode aan Brood op te nemen maar wilt u echt uw eígen ode brengen? Ook dat kan! Wij bieden u de hulp van een professionele tekstschrijver aan, die u kan helpen uw eigen woorden in het juiste stramien te gieten. Zo krijgt u binnen een week na uw aanvraag een persoonlijke ode op maat, een lofzang op brood die helemaal is toegesneden op uw eigen beweegredenen om met brood te werken.

Vragen?

Heeft u vragen over de campagne ‘Brood uit Europa. Goed verhaal’ of wilt u meer weten over deze Odes aan Brood? Neem dan contact met ons op via info@ambachtelijkebakkerij.nu.

We wensen u veel succes én plezier bij het opnemen en verspreiden van uw eigen ode!

Voorbeelden Odes aan Brood

Bakkers-in-bedrijf_Ode-aan-brood-1_SAB-300x191 Ode 1

Vroeg uit de veren, in het holst van de nacht

Staan wij als bakkers zorgvuldig op wacht.

Naast werkbanken, kneders, grondstoffen en degen

Wat een mooi vak, brood is een zegen.

We kneden het deeg en vullen de bussen

Zoveel moois zit er iedere dag weer tussen.

Ovens open, die geur…

Krokante korsten, mooie kleur.

Kritische blik, trots borst vooruit en op naar de winkel.

Deuren open, komt u binnen.

Brood is goed, voor allemaal.

Brood uit Europa. Goed verhaal.

 

Bakkers-in-bedrijf_Ode-aan-brood-2_SAB-300x191 Ode 2

Tarwe, haver, rogge en spelt

Het is het vakmanschap dat telt.

Van een handvol meel, water, gist en wat zout

Maken wij brood waarvan iedereen houdt.

Krenten, rozijnen, appels of kruiden

Uit een dorp verderop of uit het zonnige Zuiden.

Alles draagt bij aan beleving en smaken

Van zomaar wat grondstoffen kunnen wij broodsoorten maken.

Gezond, veelzijdig, voedzaam en lekker.

Brood is goed, voor allemaal.

Brood uit Europa. Goed verhaal.

 

Bakkers-in-bedrijf_Ode-aan-brood-3_SAB-300x191 Ode 3

Spelt, desem, volkoren of wit?

Een brood waar een krokante bite in zit?

We kneden, we bakken, we vullen de schappen

We lachen, we dollen, we maken grappen.

Iedere dag weer met zoveel plezier

De basis van al uw broodwensen ligt hier.

We denken mee, laten proeven en adviseren

Zodat u van het gehele assortiment kunt profiteren.

Kom binnen, wees welkom, voel je gezien.

Wij hebben hier brood met smaak voor tien.

Brood is goed, voor allemaal.

Brood uit Europa. Goed verhaal.

Lees ook
Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Ook voor jou als medewerker in de bakkerij!

Ook voor jou als medewerker in de bakkerij!

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij helpt ambachtelijke bakkers om zichzelf op de kaart te zetten en hun marketingkracht te vergroten. Ook als medewerker van de bakker word je daarbij niet vergeten. Speciaal voor jou is er bijvoorbeeld de app Bakkersbrein. Maar natuurlijk ook het feestelijke evenement Bake Out, een online tool als Embrosa én de geheel...

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...