• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook Instagram LinkedIn
Bakkers in bedrijf
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Grondstoffen & ingrediënten

‘Anders naar smaak kijken’

20 maart 2024 Marieke Pols Redactie Food
ter Klosse: "De instructie voor de branche is niet alleen minder zout, maar ook geen concessie op smaak, op proces en prijs.”
PREMIUM
ter Klosse: "De instructie voor de branche is niet alleen minder zout, maar ook geen concessie op smaak, op proces en prijs.”
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Bakery Nexus en het Genootschap voor de Bakkerij inspireerde Peter Klosse de aanwezigen met een verhaal over smaak. Bakkers moeten anders naar smaak gaan kijken en inzetten. “Zout is geen zout, maar een mineraal.”

Smaak is belangrijk, maar wat is smaak nu eigenlijk? De meeste mensen definiëren smaak als iets persoonlijks en dat is geen goede definitie volgens Klosse. Want als smaak persoonlijk is dan wordt het subjectief en daarmee oncontroleerbaar. Klosse pleit ervoor om van smaak iets feitelijks te maken. Andere zintuigelijke waarnemingen zijn natuurkundig meetbaar. Bijvoorbeeld geluid. Daar onderscheiden we hoge of lage tonen en kunnen het meten hertz en decibel. “Dat is heel anders dan de muziek is mooi of lelijk. Het is heel feitelijk”, aldus Klosse. Voor kleuren geldt hetzelfde. “Rood is rood, daar is geen discussie over mogelijk. Niemand rijdt door rood licht, omdat hij/zij rood als groen beschouwd.” 

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op bakkersinbedrijf.nl
  • Ontvang 10x per jaar het Vakblad Bakkers in Bedrijf
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Grondstoffen & ingrediënten
Meer over
  • Bakery nexus
  • Genootschap voor de Bakkerij
Lees ook

Top 5 artikelen Bakkers in bedrijf december 2024

2025 is begonnen. We blikken nog één keer terug op 2024. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op Bakkers in bedrijf? Dit is de top vijf van december 2024.
7 januari 2025Redactie Bakkers in bedrijf

Help bij opzetten mobiele bakkerij in Oekraïne

In Oekraïne kunnen veel mensen door de oorlog moeilijk aan vers brood komen. Daarom starten Hope4Ukraine en Friese Rijders een eerste mobiele bakkerij in Odessa en vragen de sector om hulp. Zowel dona...
7 januari 2025Clara Bloemhof

Eerste NK Brood­beleggen tijdens Week van het Brood

Van 20 t/m 26 januari 2025 organiseert het NBC de Week van het Brood. Stond voorgaande jaren volkorenbrood in de spotlight, nu gaat de aandacht naar de veelzijdigheid van brood. Met de nieuwe vorm, he...
6 januari 2025Nederlands Bakkerij Centrum
<<<34567>>>
Foodbanen

De beste banen in de brood- en banketsector

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Inschrijven

Superaanbieding!

Ontvang Bakkers in Bedrijf 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Aanvragen

Agenda

  • 2 SEP 09:30 - 16:30

    BAKathon

  • 8 SEP 08:00 - 14 SEP 21:00

    Verspillingsvrije Week

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

Bakkers in bedrijf © 2025 Bakkers in bedrijf.
Alle rechten voorbehouden.
Facebook Instagram LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Bakkers in bedrijf

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • Vismagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Bakkers in Bedrijf
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@bakkersinbedrijf.nl
+31 (0)85-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer