De Zilte Jutter is een heerlijk zacht brioche broodje die als een quiche gevuld wordt met onder andere tonijn, garnalen, zeekraal, paprika, uitjes en twee soorten kaas. Warm twee of drie van deze broodjes even op in de oven en je hebt een volwaardige maaltijd!
Tekst: Mark Plaating/BoulangerieTeam | Foto’s: Oscar van der Wijk
Benodigdheden
Recept briochedeeg voor 60 broodjes:
- 1.000 gram bloem
- 50 gram gist
- 20 gram zout
- 10 gram melkpoeder
- 120 gram suiker
- 5 gram citroenrasp
- 530 gram verse eieren
- 70 gram water
- 600 gram boter (als allerlaatste erdoor draaien!)
Het deeg een dag van te voren draaien en een nacht in de koeling plaatsen om te rijpen en op te stijven.
Overige ingrediënten:
- Fonceerdeeg: 1.500 gram briochedeeg
- Vulling 1: 900 gram briochedeeg
- Vulling 2: 405 gram tonijn uit blik op oliebasis
- 540 gram gesnipperde (rode) uitjes
- 210 gram gegrilde gele paprika
- 210 gram gegrilde rode paprika
- 300 gram zeekraal
- 150 gram parmezaanse kaas
- 240 gram mozzarella kaas
- 450 gram Hollandse garnalen
- 6 gram zout
- 6 gram peper
- Vulling 3: 390 gram slagroom
300 gram heelei
210 gram eiwit - Decoratie: verse peterselie
Stap 1
Rol 900 gram briochedeeg van vulling 1 uit op 4 mm dikte en vries dit in. Wanneer het goed bevroren is het deeg in kleine blokjes van 4 x 4 mm snijden.
Meng alle grondstoffen van vulling 2 en voeg de blokjes briochedeeg daaraan toe.
Meng de grondstoffen van vulling 3 door elkaar en voeg deze als laatste toe aan de massa.
Stap 2
Rol het briochedeeg van 1.500 gram uit op een dikte van 2 mm en koel het terug in de vriezer. Het koude en goed ontspannen deeg met een ronde deegsteker plakjes uitsteken. De plakjes forceren in de stervormpjes.
Stap 3
Schep met een ijsschep 70 gram vulling in de geforceerde blikjes.
Stap 4
Na circa 45 minuten narijs bakken in een heteluchtoven van 165°C gedurende 17 minuten. Los de broodjes uit de blikjes wanneer ze afgekoeld zijn.
Stap 5
Knip de verse peterselie in kleine stukjes.
Stap 6
Plaats een stukje peterselie in een van de punten van de zeester.
Vragen over dit recept?
Stuur dan een mail naar info@ boulangerieteam.nl.