Wow-brood

30 maart 2018

Eindresultaat-300x200 Het Wow-brood van wereldkampioen Broodbakken Peter Bienefelt is een brood met een verhaal. “Het brood, gebakken met gezuiverd Oosterscheldewater, zeealgen, inktvisinkt, krenten en olijven, heeft een heel laag zoutaandeel, dat is helemaal in nu.”

Tekst: BoulangerieTeam/Peter Bienefelt | Foto’s: Oscar van der Wijk

Een uniek concept, met een unieke smaak en een uniek uiterlijk. Een brood waar je gedachten en zintuigen enorm mee worden geprikkeld en waar het samenspel van smaken en kleuren je zal verrassen. Wow op alle punten! Met de zilte smaak van de producten uit de zee en de daarbij behorende kleuren is dit bij uitstek een uniek brood. Er wordt geen gebruik gemaakt van toevoeging van zout. De combinatie van algen en inktvisinkt geven een yin en yang gevoel. De vorm van het hoefijzer staat symbool voor geluk.

De plusfactor

Uitgesproken uiterlijk, kleur en smaak, welke een zeer onderscheidend en verrassend uiterlijk geeft. De receptuur is enkel en alleen verrijkt met smaken en kleuren uit de Nederlandse Noordzee en heeft daarnaast geen toevoeging van zouten. De olijven en krenten geven een extra contrast en verbroedering tussen de twee smaken en kleuren. Het brood is al heerlijk zonder beleg en past goed als tussendoortje, maar is ook perfect voor bij het ontbijt en de lunch.

BENODIGDHEDEN

Benodigdheden vet

  • 85 % Tarwebloem T65
  • 30 % Desem
  • 60 % Gezuiverd Oosterscheldewater
  • 0,9 % Inktvisinkt
  • 0,8 % Gist
  • 10 % Olijvenwater (inwas)
  • 20 % Olijven groen gesneden
  •  85 % Tarwebloem T65
  • 30 % Desem
  • 70 % Gezuiverd Oosterscheldewater
  • 2,5 % Groene Algen
  • 0,9 % Gist
  • 25 % Krenten voorgeweld

Stap 1

Beide recepten goed afdraaien: 8 minuten in 1e versnelling, 3 minuten in 2e versnelling. Bulkrijs in de koelkast.

Stap 2

Na nachtoverbrugging afwegen op 225 gram voor beide soorten. Puntrijs geven van 45 minuten.

Stap 3

Beide deegsoorten bij elkaar brengen. Opmaken en decoreren met Panko. Narijs 75 minuten.

Stap 4

Deeg vormen.

Stap 5

Decoreren.

Stap 6

Inknippen.

Stap 7

Bakken op 215 graden in circa 30 minuten.

Vragen over dit recept?

Stuur dan een mail naar info@boulangerieteam.nl.

Peter-Bienefelt-300x197 Over Peter Bienefelt

Wie ben je?

Peter Bienefelt

Waar werk je?

Eigenaar van Atelier du Pain

Waar ben je trots op?

Trots op alle wedstrijden waaraan ik heb mogen meedoen. In 2012 eerste geworden van Europa bij het EK Boulangerie. In 2015 wederom kampioen geworden door de Europese voorronde van het WK te winnen. Tot slot is het behalen van de titel World Master Baker Nutritionel Bread Making van afgelopen februari de kroon

Altijd op de hoogte blijven?