Lemon cake

Foto's: BoulangerieTeam

Het Nederlands Patisserie Team komt gemiddeld zes keer per jaar samen voor een teamvergadering om zaken te bespreken, maar ook om inspiratie op te doen en kennis te delen. Elke vergadering krijgen de leden een opdracht mee om een product te creëren en de laatste vergadering in november was dat een zogenoemde travellerscake. Een cake die door het gebruik van de juiste ingrediënten in de juiste verhouding bewaard kan worden buiten de koelkast en langer houdbaar is. Je kunt het product bij wijze van spreken meenemen op reis! Bart maakt voor deze editie van Bakkers in bedrijf een lemon cake, een ‘all time favourite’. 

Wat heb je nodig..

Citroen cake
235 g Heel-ei
320 g Suiker
15 g Citroenzest
50 g Gekonfijte citroen
120 g Room
240 g Patentbloem
5 g Bakpoeder
120 g Boter zalvig

Citroen siroop
150 g Citroensap
100 g Suiker

Citroen Marshmallow
120 g Eiwitten
200 g Suiker
10 g Gelatine + 50 g water
35 g Citroen
30 g Water

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 1: citroen cake

Gebruik zalvige boter.
Meng heel-ei met suiker, citroenzest en room.
Meng de gezeefde bloem met bakpoeder, voeg de boter, bloem en gekonfijte citroen toe aan het ei/suiker mengsel.

Spuit een streepje boter over het beslag voor het gewenste bakresultaat.
Vervolgens bakken op 175°C ± 18 minuten.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 2: citroen siroop

Verwarm de citroensap samen met de suiker.
1 minuut doorkoken.
Besprenkel vervolgens de warme siroop over de warme cake zodat de cake de siroop absorbeert.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 3: citroen marshmallow

Kook de suiker, citroen en het water op 118°C en bereid een merengue italian.
Wel de gelatine in het koude water.
Voeg de gewelde gelatine toe aan de warme merengue.
Klop het tot een mengsel tot een temperatuur van 35°C.
Dip het cakeje door deze marshmallow.

Foto's: BoulangerieTeam

Stap 4: Decoreer de cake met citroen en limoenzest.
Gebruik eventueel de topjes van verse munt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Koek Koek - Een ontbijtkoek gemaakt in de vorm van een koek

Dit smaakvolle product is gemaakt van ontbijtkoek. Normaal stort je ontbijtkoek in een koekbak. Dit keer heb ik het anders gedaan: ik heb het deeg met een ijsschep in een gangmaker ring geschept. Vervolgens afgemaakt met een frangipane en een topping van victoriabeslag. Het is een mooi product dat bij meerdere eetmomenten op de dag past. Vooral bij...

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

Amaretto-crèmegebakje met Debic Crème boter

De juiste boter kiezen, als banketbakker weet je hoe belangrijk dat is. Met Debic Crème boter haal je het perfecte product in huis. Lekker gebak, heerlijke koekjes en de smeuïgste botercrème om je creaties af te werken: Debic Crème boter zorgt keer op keer voor een perfect eindresultaat! En dankzij het extra lage smeltpunt (26 – 28 °C) krijg je een...

Crumble tartelette - amandel en mango

Crumble tartelette - amandel en mango

Deze bodem heb ik gebruikt tijdens mijn deelname aan de Dutch Chocolate Masters. Het is een crumble variant van de tartelette die je tegenwoordig overal ziet. In deze uitgave van Bakkers in bedrijf wil ik jullie laten zien hoe je deze bakjes maakt.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...