YAM desembrood uit de winkel gehaald

DOETINCHEM - YAM glutenvrij haalt het YAM desembrood uit de winkels. Het brood is in aanraking gekomen met een desinfectiemiddel in de vorm van nevel. Dit kan voor een bittere smaak zorgen. Bovendien valt niet helemaal uit te sluiten dat je er ziek van wordt, stelt de producent. Dat meldt de NVWA. Het bedrijf geeft aan inmiddels maatregelen te hebben genomen, waardoor dit niet opnieuw kan gebeuren.

Terugsturen

Het gaat om YAM desembrood met een houdbaarheidsdatum van 16-6-2016 tot en met 21-6-2016. Dat betekent dat de THT inmiddels is verstreken. Consumenten die YAM desem met die houdbaarheidsdata nog in huis hebben, kunnen het product, de verpakking of de bon met vermelding van volledige naam en IBAN-nummer naar de fabrikant sturen: YAM glutenvrij Antwoordnummer 263 7000 VB DOETINCHEM info@yamglutenvrij.nl. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Snelheid

De producent geeft aan dat alle betreffende YAM-broden ondertussen zijn teruggehaald. De Nederlandse Coeliakie Vereniging laat weten blij te zijn met de snelheid waarmee dit is gebeurd.

Lees ook
Kunstwerken van brood

Kunstwerken van brood

Kunstenares Margreet Hajee maakt kunstwerken van brood. Ze begon met het borduren van boterhammen en maakt nu dieren van hele broden. De komende twee jaar wil ze zo'n vijftig dieren maken vertelt ze aan De Stentor.

Nieuwe desem van Royal Steensma

Nieuwe desem van Royal Steensma

Royal Steensma Bakery Ingredients introduceert een nieuwe desem met de naam Bio Desem Cultuur Royal. De basis bestaat uit biologische tarwe en rogge en de desemcultuur voldoet aan de criteria van het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood.

'Als de smaak goed is, heb je geen enorm assortiment nodig'

'Als de smaak goed is, heb je geen enorm assortiment nodig'

Vier bakkers die het anders aanpakken dan ‘reguliere’ bakkers. Allen eenpitters die het liefst met de handen in het deeg zitten. Ze delen een liefde voor puur brood met smaak en willen klanten laten zien wat er nog meer kan met brood. Vandaag het derde deel van dit artikel met Joris van Voorthuizen.