YAM desembrood uit de winkel gehaald

DOETINCHEM - YAM glutenvrij haalt het YAM desembrood uit de winkels. Het brood is in aanraking gekomen met een desinfectiemiddel in de vorm van nevel. Dit kan voor een bittere smaak zorgen. Bovendien valt niet helemaal uit te sluiten dat je er ziek van wordt, stelt de producent. Dat meldt de NVWA. Het bedrijf geeft aan inmiddels maatregelen te hebben genomen, waardoor dit niet opnieuw kan gebeuren.

Terugsturen

Het gaat om YAM desembrood met een houdbaarheidsdatum van 16-6-2016 tot en met 21-6-2016. Dat betekent dat de THT inmiddels is verstreken. Consumenten die YAM desem met die houdbaarheidsdata nog in huis hebben, kunnen het product, de verpakking of de bon met vermelding van volledige naam en IBAN-nummer naar de fabrikant sturen: YAM glutenvrij Antwoordnummer 263 7000 VB DOETINCHEM info@yamglutenvrij.nl. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug.

Snelheid

De producent geeft aan dat alle betreffende YAM-broden ondertussen zijn teruggehaald. De Nederlandse Coeliakie Vereniging laat weten blij te zijn met de snelheid waarmee dit is gebeurd.

Lees ook
Echte Bakkers Herman Schepers en Nijkamp winnen DesemAwards 2021

Echte Bakkers Herman Schepers en Nijkamp winnen DesemAwards 2021

Echte Bakkers Herman Schepers en Nijkamp zijn de winnaars van de DesemAwards 2021. Herman Schepers, De Echte Bakker uit Sleen kreeg de DesemAward voor zijn gevulde brood. En Nijkamp, De Echte Bakker uit Holten won de categorie ongevuld desembrood.

Bakkerij Kruiper opent vernieuwde winkel

Bakkerij Kruiper opent vernieuwde winkel

Bakkerij Kruiper opende 15 juni de vernieuwde winkel aan Hoofdstraat Oost 38 in Wolvega. Het was de tweede keer in drie jaar tijd dat de bakker moest verbouwen. Maar na een brand in het appartement boven de bakkerij besloot eigenaar Eduard Kruiper "van de nood een deugd te maken".

Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nog één jaar de tijd voor aanpassing aan het vernieuwde Warenwetbesluit

Nederland kent een grote variëteit aan broodsoorten, maar voor consumenten is het soms lastig de verschillen te zien. Om voor meer transparantie te zorgen, is het Warenwetbesluit Meel en brood aangepast. Bakkers hebben tot 1 juli 2022 de tijd om hun producten en naamgeving hierop af te stemmen. Hoe staan we ervoor met nog een jaar te gaan? En krijgt...