Webinar Warenwetbesluit Meel en brood

Brood_De Bakker Lamers BIB 7-2019_foto Koos

Foto: Koos Groenewold

Door het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood verandert er veel voor de bakker. Bijvoorbeeld de benamingen van brood, de receptuur van meergranenbrood of desem. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie op 11 maart een webinar.

In het Warenwetbesluit Meel en brood staan de wettelijke definities voor onder andere meel, brood en het zoutgehalte van brood. Het nieuwe Warenwet is 1 juli 2020 ingegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn de aanduidingen voor meergranenbrood, (zuur)desem, (zuur)desembrood, en de drogestof-eis voor midden- of middengroot brood. Bakkers hebben twee jaar de tijd om alles aan te passen. 

In het webinar legt Pauline Houtsma van het Nederlands Bakkerij Centrum uit wat er precies is veranderd en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Het webinar is gericht op ambachtelijke bakkers. 

Het webinar vindt plaats op 11 maart om 15.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor het webinar opgeven op de website van de Nationale Bakkerijk Academie.

Lees ook
Wat kan ik met het Trend­rapport Bakkerijsector?

Wat kan ik met het Trend­rapport Bakkerijsector?

Het Trendrapport Bakkerijsector is een blauwdruk van de sector”, legt mede-auteur Susanne Danes uit. “De data en inzichten daarin vertellen ons wat de sterktes en zwaktes van de sector zijn en met welke kansen en bedreigingen we rekening moeten houden."

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Chocolate Academy geeft webinar Paasinspiratie met Jurgen Koens en Christa Muyldermans

Op 18 januari is de gratis webinar Paasinspiratie van Chocolate Academy bij te wonen. Tijdens de webinar geven Chocolate Ambassador Jurgen Koens en Chocolate Academy chef Christa Muyldermans inspiratie voor de Paasdagen, met een variatie van patisserie en chocoladecreaties.

Wat mag je van je medewerkers vragen?

Wat mag je van je medewerkers vragen?

De decembermaand staat garant voor drukte en goede omzetten. Om die periode tot een succes te maken, wordt er een flink beroep gedaan op alle werknemers. Wat mag je als ondernemer van mensen vragen?