Webinar Warenwetbesluit Meel en brood

Brood_De Bakker Lamers BIB 7-2019_foto Koos

Foto: Koos Groenewold

Door het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood verandert er veel voor de bakker. Bijvoorbeeld de benamingen van brood, de receptuur van meergranenbrood of desem. Daarom organiseert het Nederlands Bakkerij Centrum in samenwerking met de Nationale Bakkerij Academie op 11 maart een webinar.

In het Warenwetbesluit Meel en brood staan de wettelijke definities voor onder andere meel, brood en het zoutgehalte van brood. Het nieuwe Warenwet is 1 juli 2020 ingegaan. De belangrijkste wijzigingen zijn de aanduidingen voor meergranenbrood, (zuur)desem, (zuur)desembrood, en de drogestof-eis voor midden- of middengroot brood. Bakkers hebben twee jaar de tijd om alles aan te passen. 

In het webinar legt Pauline Houtsma van het Nederlands Bakkerij Centrum uit wat er precies is veranderd en wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk. Het webinar is gericht op ambachtelijke bakkers. 

Het webinar vindt plaats op 11 maart om 15.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor het webinar opgeven op de website van de Nationale Bakkerijk Academie.

Lees ook
Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Hoe help ik broodverspilling te voorkomen?

Steeds vaker lees ik over duurzaamheid en initiatieven om verspilling van voedsel tegen te gaan. Wat kan ik daarmee in mijn bakkerijwinkel?

Stoppen met roken programma voor iedereen in de bakkerij

Stoppen met roken programma voor iedereen in de bakkerij

Vanaf 1 januari 2022 verandert de wetgeving omtrent rookruimtes in bedrijven. Rookruimtes zijn vanaf dan verboden en ook roken op het buitenterrein is voor veel bedrijven niet meer mogelijk. Projectbureau Veilig en Gezond biedt daarom een volledig Stoppen met Roken traject voor iedereen in de bakkersbranche.

Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Voldoet u al aan het Warenwetbesluit?

Het aangepaste Warenwetbesluit Meel en brood is op 1 juli 2020 in werking getreden. De overgangstermijn is twee jaar, dus u heeft nog ongeveer een jaar om aan alle eisen te voldoen. Dit is daarom hét moment om te kijken hoe u ervoor staat, en ervoor te zorgen dat uw medewerkers de consument op de juiste manier kunnen informeren.