Van der Steen bakt beste Paasbrood Echte Bakkers

WAGENINGEN - Van der Steen, De Echte Bakker in Made, is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Een mooie opsteker voor de bakker die zilver haalde bij de Kerststollencompetitie in december. De tweede plaats gaat naar Thijs Koolen, De Echte Bakker in Ell. Steenbergen, De Echte Bakker in Meppel eindigde op de derde plaats en manifesteert zich daarmee naast twee collega’s die al eens Beste Echte Bakker werden.

Spannende finaleronde

Alle Echte Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbroden insturen en deelnemen aan de competitie. De keuringen zijn uitgevoerd door Joost Hagenaars, bakkerijadviseur van GildePartner Zeelandia en een keurmeester van het onafhankelijk Nederlands Bakkerij Centrum. Het aantal inzendingen lag met 149 veel hoger dan eerdere jaren. De 15 allerbesten werden beoordeeld met vijf sterren en plaatsten zich hiermee voor de finaleronde. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd opgehaald uit de winkels wat de strijd extra spannend maakte.

Geweldig

Jeroen van der Steen reageert dolblij en deelt het nieuws snel met zijn broer Barry en vader Ad. Op Facebook stromen de felicitaties al gauw binnen en na enkele uren is het bericht 400 keer ‘geliket’. “We hebben het allemaal samen gedaan en zijn echt trots op onze eerste plaats”, jubelt hij. Thijs Koolen reageerde niet minder enthousiast. “Na de carnaval hebben we ons voorgenomen te gaan voor een prijs in de paasbrodencompetitie. Echt super dat dat is gelukt!” Ook bij Steenbergen in Meppel is het enthousiasme groot. Willem Steenbergen doet mee aan de competities om het beste uit de bakkers te halen. “Het houdt ons scherp en een prijs als deze motiveert natuurlijk enorm.”

Creatief in modellen

Keurmeesters Joost Hagenaars en Henri Elders geven aan dat de Echte Bakkers creatief zijn in de modellen van de paasbroden. “Naast een eivorm en een stolmodel zien we dat bakkers de broden aan de zijkant insnijden waardoor een hoger brood ontstaat”, aldus Hagenaars. “Ook in decoratie en vulling zien we mooie variaties,” vult Elders aan. Hagenaars: “De prijswinnaars van dit jaar bakken allemaal een heel goed paasbrood met een heerlijke smaak. Van der Steen maakt het verschil in bakaard, maar het ligt heel dicht bij elkaar.”

Lees ook
Van Eeden, De Echte Bakker wint Best Customer Experience 2021

Van Eeden, De Echte Bakker wint Best Customer Experience 2021

Van Eeden, De Echte Bakker uit Noordwijkerhout is de winnaar van de Best Customer Experience 2021. De winkel van Van Eeden aan de Kerkstraat kwam als beste uit de test. De tweede plaats ging naar Gommans, De Echte Bakker uit Horst en de derde naar Van Meijel, De Echte Bakker uit Clinge.

Bakker René Vermeij wint kerststollenkeuring Echte Bakkersgilde 2021

Bakker René Vermeij wint kerststollenkeuring Echte Bakkersgilde 2021

René Vermeij, De Echte Bakker uit Kampen bakt beste kerststol van Nederland. Hij kwam als beste uit de jaarlijkse keuring van het Echte Bakkersgilde. “Ik ben superblij met deze uitslag. Ik ga meteen Gerrit bellen want hij is de bakker die in de lead was voor deze stollenkeuring. Verder hebben we het als team gedaan,” reageert René op de winst.

Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakkers 2021

Vroonland wint amandelstavenkeuring Echte Bakkers 2021

Vroonland, De Echte Bakker uit Yerseke maakt de beste roomboter amandelstaven. Hij won de landelijke competitie van het Echte Bakkersgilde. De tweede plaats ging naar Van Walderveen en De Korenaar uit Surhuisterveen werd derde.