Nijkamp wint paasbrodencompetitie Echte Bakkers 2022

1 april 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Nijkamp, De Echte Bakker is de winnaar van de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde en prolongeert de titel. “Een knappe prestatie van Martin Nijkamp die ook al vele malen het podium haalde met zijn oliebollen”, aldus het Echte Bakkersgilde.

De tweede plek was evenals in 2021 voor Joost Snijders uit Stramproy, die hoge cijfers scoorde met zijn paasbrood met vlaairaster. Het brons ging naar Toet, De Echte Bakker uit Apeldoorn die voor het eerst met zijn paasbrood in de top drie staat.

Paasbrodenkeuring Echte Bakkers

75 Echte Bakkers deden mee aan de editie van 2022. Negen Echte Bakkers die een 8,1 of hoger scoorden gingen door naar de finalekeuring. Hiervoor werden de paasbroden onaangekondigd gekocht in de winkels. Dit jaar draaide het nog meer om smaak en eeteigenschappen. De broden werden eerst op deze onderdelen beoordeeld en pas daarna kwam de uitstraling van het hele brood aan bod.

Keurmeester Ton Deegenaars van Royal Steensma, technisch adviseur Marco van Scheijndel van Puratos en Hans Som, voorman en teamcoach van het Boulangerieteam, voerden de finalekeuring uit. De keurmeesters zagen de afgelopen weken veel variëteiten aan paasbroden voorbij komen. Ton Deegenaars: “Complimenten voor de Echte Bakkers die zich dit slofmodel steeds beter eigen maken.”

Top 3

Martin Nijkamp reageerde erg blij toen de keurmeesters hem het goede nieuws meedelen: “Mooi voor mij en het team!” Hans Som vertelde Martin dat hij maar liefst zes 9’s heeft behaald in de finale. “Niet alleen het mooiste maar ook zeker het lekkerste paasbrood heeft dit jaar gewonnen,” aldus Som.

De keurmeesters laten weten dat het paasbrood van Joost Snijders een meer dan terechte tweede plaats behaalt. Marco van Scheijndel: “Grote complimenten voor dit brood! Het ziet er fantastisch mooi uit en het smaakt overheerlijk. Dit brood heeft geen tips meer nodig.”
Jan Toet is heel blij met zijn derde plaats en geeft meteen de credits aan zijn broodbakker Wijnand. “Ik ben heel trots op de inzet van hem en het hele team.”

Finalisten

De overige finalisten die dit jaar net naast de prijzen grepen zijn De Echte Bakkers:

  • Sjaak Doeleman in Werkhoven
  • Steenbergen in Meppel
  • Timmer in Gasselte
  • Van der Steen in Made
  • Van Mook in Nistelrode
  • Wil Gerrits in Wilp

Altijd op de hoogte blijven?