Echte Bakker Eerkens opent ’s nachts zijn deuren op TikTok

20 februari 2023 Redactie Bakkers in bedrijf

Sinds 1 februari kunnen mensen in de nacht digitaal meekijken met de productie bij Echte Bakker Eerkens in Musselkanaal. Bakker en eigenaar Bart Meijer start elke maandag tot en met vrijdag een livestream om 23.00 uur op het socialmediaplatform TikTok.

Tijdens de live nemen mensen en (aankomende) collega-bakkers mensen uit het hele land heen een kijkje in de bakkerij. Ook kunnen ze vragen stellen via de chat. Bart Meijer werkt met een digitaal team, dat vragen van kijkers kan beantwoorden wanneer hij te druk is en ervoor zorgt dat de chat een gezellige plek blijft.

Met de livestreams en vele reacties daarop hoopt Bart dat de bakker meer begrip krijgt en dat potentiële klanten en medewerkers enthousiast worden over het bakkersvak. Bart: “Door de moeilijke omstandigheden waar veel bakkers in zitten en de berichtgevingen daarover, wordt er af en toe vergeten te laten zien waarom dit vak zo mooi is. Waarom wij met veel passie zo veel uren werken om dat brood op tafel te krijgen, en wat ervoor nodig is om de handel elke dag weer op tijd klaar te krijgen voor de klant.”

Eens meekijken of meepraten tijdens de livestream? Zoek op TikTok naar @echtebakkereerkens of TikTok Bakker live.

Altijd op de hoogte blijven?