Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

IJs-Vak_foto Easyfairs

Foto: Easyfairs

Vakbeurs IJs-Vak en de IJs-Vakwedstrijden zijn toegevoegd aan Bakkersvak. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

"Wij willen met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. Dat ijs een verrijking van de bakkerij kan zijn is publiek geheim, maar de ijsspecialist kan ook veel inspiratie opdoen in de wereld van de bakkerij zoals met patisserie en chocolade."

Tijdens de beursdagen kunnen ijsspecialisten een speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden aangeduid met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor bezoekers duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan. Visser: “Zo zorgen wij dat deze twee vakbeurzen naadloos in elkaar overlopen en een compleet beeld van de gehele sector presenteren. Verder is er niet alleen een IJs-Route, maar ook een IJs-Plein met daaromheen de bekende leveranciers uit de ijswereld. Wij mogen alvast enkele namen bekend maken die op IJs-Vak staan: Laan Heiloo, Woertman Nederland, Frozen Brothers, Pregel en Cattabriga, Houwers Groep en Dawn Foods. Ook op Bakkersvak staan oude bekenden die een match hebben met ‘ijs’, zoals Bakeplus, Barry Callebaut en Vipam.”

IJs-Vakwedstrijden

Een prominent onderdeel van de vakbeurs zijn de IJs-Vakwedstrijden. De eerste beursdag is voor het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Zij gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden plaats. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hiervoor nemen ze een eigen, speciaal voor dit event gemaakte, ijssoort mee naar de beurs. De beursbezoekers mogen proeven en bepalen wie wint. 
De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij krijgen een Mystery Box en moeten van de inhoud een sorbet- of roomijsje maken. Deze wedstrijden staan in het teken van zien en proeven.

De tweede dag staat in het teken van de Gouden IJsspatel, dit jaar is de smaak sorbet kersenijs. Voorafgaand aan de beurs vindt er op 27 januari een voorronde plaats. De 24 beste ijsbereiders gaan door naar de finale waar ze live hun kersenijs draaien. Rond 17.00 uur wordt de winnaar van de Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Na een jaartje afwezig is de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze livewedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld. Het is dus mogelijk dat ijsspecialisten niet aan beide wedstrijden kunnen meedoen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien, wordt later bekend.

IJsbereiders kunnen zich tot 15 januari inschrijven voor deze wedstrijden. Dit kan op www.ijscentrum.nl. Ook staan hier de wedstrijdreglementen.

De negende editie van Bakkersvak – en de eerste keer dat deze gelijktijdig plaatsvindt met IJs-Vak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. 

IJs-Vak logo

Lees ook
Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Jurering IJssalon van het Jaar 2020  gestart

Jurering IJssalon van het Jaar 2020 gestart

Een spannende tijd breekt aan voor de vijf genomineerden in de verkiezing IJssalon van het Jaar 2020. De wedstrijdcommissie start namelijk met de jurering van de ijssalons. Tussen 17 augustus en 1 oktober kunnen de finalisten bezoek(en) verwachten van de jury.

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Ambachtelijk IJscentrum past coronaprotocol voor ijssalons aan

Vereniging Ambachtelijk IJscentrum past het bestaande coronaprotocol aan naar de nieuwe voorwaarden. Vanaf 10 augustus worden de maatregelen om het coronavirus te bestrijden uitgebreid. “We gingen natuurlijk voor een geleidelijke afschaling van maatregelen”, zegt voorzitter Teun Loonen namens de branchevereniging weten. “Helaas geldt hier: één stap...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Broodbakker ambachtelijk te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....

Allround bakker omgeving Veendam

Allround bakker omgeving Veendam

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Veendam zijn we op korte termijn op zoek naar een allround bakker. Het betreft een fulltime functie...