Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

IJs-Vak_foto Easyfairs

Foto: Easyfairs

Vakbeurs IJs-Vak en de IJs-Vakwedstrijden zijn toegevoegd aan Bakkersvak. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

"Wij willen met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. Dat ijs een verrijking van de bakkerij kan zijn is publiek geheim, maar de ijsspecialist kan ook veel inspiratie opdoen in de wereld van de bakkerij zoals met patisserie en chocolade."

Tijdens de beursdagen kunnen ijsspecialisten een speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden aangeduid met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor bezoekers duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan. Visser: “Zo zorgen wij dat deze twee vakbeurzen naadloos in elkaar overlopen en een compleet beeld van de gehele sector presenteren. Verder is er niet alleen een IJs-Route, maar ook een IJs-Plein met daaromheen de bekende leveranciers uit de ijswereld. Wij mogen alvast enkele namen bekend maken die op IJs-Vak staan: Laan Heiloo, Woertman Nederland, Frozen Brothers, Pregel en Cattabriga, Houwers Groep en Dawn Foods. Ook op Bakkersvak staan oude bekenden die een match hebben met ‘ijs’, zoals Bakeplus, Barry Callebaut en Vipam.”

IJs-Vakwedstrijden

Een prominent onderdeel van de vakbeurs zijn de IJs-Vakwedstrijden. De eerste beursdag is voor het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Zij gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden plaats. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hiervoor nemen ze een eigen, speciaal voor dit event gemaakte, ijssoort mee naar de beurs. De beursbezoekers mogen proeven en bepalen wie wint. 
De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij krijgen een Mystery Box en moeten van de inhoud een sorbet- of roomijsje maken. Deze wedstrijden staan in het teken van zien en proeven.

De tweede dag staat in het teken van de Gouden IJsspatel, dit jaar is de smaak sorbet kersenijs. Voorafgaand aan de beurs vindt er op 27 januari een voorronde plaats. De 24 beste ijsbereiders gaan door naar de finale waar ze live hun kersenijs draaien. Rond 17.00 uur wordt de winnaar van de Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Na een jaartje afwezig is de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze livewedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld. Het is dus mogelijk dat ijsspecialisten niet aan beide wedstrijden kunnen meedoen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien, wordt later bekend.

IJsbereiders kunnen zich tot 15 januari inschrijven voor deze wedstrijden. Dit kan op www.ijscentrum.nl. Ook staan hier de wedstrijdreglementen.

De negende editie van Bakkersvak – en de eerste keer dat deze gelijktijdig plaatsvindt met IJs-Vak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. 

IJs-Vak logo

Lees ook
Sigep: de laatste trends en patisserie

Sigep: de laatste trends en patisserie

Nog een paar weken en dan gaat Sigep van start. Van 12 tot en met 16 maart staat Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Voor de laatste trends kunnen bezoekers terecht bij het ‘Vision Plaza’. En er is van alles te beleven op het gebied van patisserie.

Verpakkingsbeurs Empack gaat in april ‘als vanouds’ door

Verpakkingsbeurs Empack gaat in april ‘als vanouds’ door

Empack 2022 vindt van 5 tot en met 7 april als vanouds plaats op de nieuwe locatie Evenementenhal Gorinchem. Dat maakt organisator Easyfairs bekend. Empack is de beurs voor nieuwe producten, diensten en oplossingen in de verpakkingswereld.

Digitale platform Sigep geopend

Digitale platform Sigep geopend

De bekende vakbeurs Sigep voor ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie, opent op 12 maart in Rimini. Maar bezoekers kunnen nu al terecht bij het digitale platform, dat zakelijke, netwerk en opleidingsmogelijkheden biedt.