Vakbeurs IJs-Vak toegevoegd aan Bakkersvak

IJs-Vak_foto Easyfairs

Foto: Easyfairs

Vakbeurs IJs-Vak en de IJs-Vakwedstrijden zijn toegevoegd aan Bakkersvak. “De ijssector is groeiende en de synergie tussen beide werelden, dus de bakkerij- en ijsbranche, wordt steeds belangrijker. We hebben al twee jaar succesvol de ijsbranche naar de beurs getrokken, maar in 2020 gaat dit voor het eerst onder zijn eigen naam zijn: IJs-Vak", zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

"Wij willen met onze beurs niet alleen bakkers, maar ook ijsspecialisten een podium bieden. Dat ijs een verrijking van de bakkerij kan zijn is publiek geheim, maar de ijsspecialist kan ook veel inspiratie opdoen in de wereld van de bakkerij zoals met patisserie en chocolade."

Tijdens de beursdagen kunnen ijsspecialisten een speciale ijs-route bewandelen. De stands die hierbij horen worden aangeduid met het speciale IJs-Vak logo; zo is het voor bezoekers duidelijk welke partijen voor Bakkersvak én IJs-Vak staan. Visser: “Zo zorgen wij dat deze twee vakbeurzen naadloos in elkaar overlopen en een compleet beeld van de gehele sector presenteren. Verder is er niet alleen een IJs-Route, maar ook een IJs-Plein met daaromheen de bekende leveranciers uit de ijswereld. Wij mogen alvast enkele namen bekend maken die op IJs-Vak staan: Laan Heiloo, Woertman Nederland, Frozen Brothers, Pregel en Cattabriga, Houwers Groep en Dawn Foods. Ook op Bakkersvak staan oude bekenden die een match hebben met ‘ijs’, zoals Bakeplus, Barry Callebaut en Vipam.”

IJs-Vakwedstrijden

Een prominent onderdeel van de vakbeurs zijn de IJs-Vakwedstrijden. De eerste beursdag is voor het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Zij gaan de strijd met elkaar aan in twee wedstrijden plaats. Allereerst het lekkerste Meesterlijke ijsje. Hiervoor nemen ze een eigen, speciaal voor dit event gemaakte, ijssoort mee naar de beurs. De beursbezoekers mogen proeven en bepalen wie wint. 
De andere wedstrijd is een live battle tussen de SVH Meesterijsbereiders die allen een student aan hun zijde hebben. Zij krijgen een Mystery Box en moeten van de inhoud een sorbet- of roomijsje maken. Deze wedstrijden staan in het teken van zien en proeven.

De tweede dag staat in het teken van de Gouden IJsspatel, dit jaar is de smaak sorbet kersenijs. Voorafgaand aan de beurs vindt er op 27 januari een voorronde plaats. De 24 beste ijsbereiders gaan door naar de finale waar ze live hun kersenijs draaien. Rond 17.00 uur wordt de winnaar van de Gouden IJsspatel bekend gemaakt.

Na een jaartje afwezig is de Gouden IJscreatie weer terug in 2020. Deze livewedstrijd draait om de mooiste coupe/creatie. Dit jaar is er een maximum van 24 deelnemers vastgesteld. Het is dus mogelijk dat ijsspecialisten niet aan beide wedstrijden kunnen meedoen. Daarom verandert de opzet van IJssalon van het Jaar. Hoe die wedstrijd eruit gaat zien, wordt later bekend.

IJsbereiders kunnen zich tot 15 januari inschrijven voor deze wedstrijden. Dit kan op www.ijscentrum.nl. Ook staan hier de wedstrijdreglementen.

De negende editie van Bakkersvak – en de eerste keer dat deze gelijktijdig plaatsvindt met IJs-Vak is op zondag 1, maandag 2 en dinsdag 3 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem. 

IJs-Vak logo

Lees ook
Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Ruim 25.000 bezoekers op Europain 2022

Zo’n 25.000 mensen bezochten dit jaar de 24e editie van de vakbeurs Sirha Europain. Ook waren er 300 exposanten aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

IJs onderdeel Duitse bakkersbeurs südback

In Messe Stuttgart vindt van 22 tot en met 25 oktober de Duitse bakkersbeurs südback plaats. Bakkers, patissiers en ijsmakers kunnen hier terecht voor de laatste innovaties op hun vakgebied. Deze editie is ijs een belangrijk onderdeel van de vakbeurs.