The Pie Room

The PIE ROOM

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie, tot pies met rabarber en vanille.

Calum Franklin werkte bij gerenomeerde restaurants voordat hij aan de slag ging als Executive Head Chef bij Holborn Dining Room. Franklin heeft een ‘gebakafwijking’, zo zegt hij zelf, en hij is een specialist op het gebied van gedetailleerd versierde pies en Wellingtons met ongebruikelijke vullingen. In niet-coronatijden verkoopt het restaurant waar hij werkt per dag meer dan 200 van zijn creaties.

Franklin deelt in dit boek zijn kennis over deze van origine Britse delicatesse. Het boek begint met de verschillende deegsoorten. Daarna volgen de tools en technieken die nodig zijn om de perfecte pie te bereiden. Op 3 maart verscheen de Nederlandse vertaling van The Pie Room.

 

Dossiers
Lees ook
Ongekend talent

Ongekend talent

In de voedingsmiddelenbranche groeit het tekort aan medewerkers. Een van de manieren om dat gat mogelijk te vullen, is om buiten de gebaande paden te gaan. Het boek ‘Ongekend Talent’ kan hierbij helpen als je overweegt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te gaan zetten.

Naar een gezond groeibedrijf

Naar een gezond groeibedrijf

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat we auto’s steeds vaker delen (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s?

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

Karameltompouce - ‘Reinvented classic’

De hervonden klassieker in de schijnwerpers: de karameltompouce. Afwisselende structuren en bereidingen van karamel zorgen voor een fijne smaak- en textuurbeleving. De klassieke millefeuille uit Frankrijk, met een romige crème van Piemonte-hazelnoot. Zoek de uitdaging in bestaande recepturen en creëer met de kennis en materialen van nu een eigentijdse...