The Pie Room

The PIE ROOM

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie, tot pies met rabarber en vanille.

Calum Franklin werkte bij gerenomeerde restaurants voordat hij aan de slag ging als Executive Head Chef bij Holborn Dining Room. Franklin heeft een ‘gebakafwijking’, zo zegt hij zelf, en hij is een specialist op het gebied van gedetailleerd versierde pies en Wellingtons met ongebruikelijke vullingen. In niet-coronatijden verkoopt het restaurant waar hij werkt per dag meer dan 200 van zijn creaties.

Franklin deelt in dit boek zijn kennis over deze van origine Britse delicatesse. Het boek begint met de verschillende deegsoorten. Daarna volgen de tools en technieken die nodig zijn om de perfecte pie te bereiden. Op 3 maart verscheen de Nederlandse vertaling van The Pie Room.

 

Dossiers
Lees ook
Brood. Bakkers en hun brood

Brood. Bakkers en hun brood

"Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood." In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën.

Het grote ijsboek

Het grote ijsboek

Christophe Declercq is vakleraar banket en ijs aan de Brugse bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte en is auteur van verschillende boeken over banket en ijs. Hij schreef eerder al ‘Basic IJs, meer dan 55 stap-voor-stap-recepten’, ‘IJscreaties’ en ‘IJs verfrissend lekker’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het grote ijsboek’.

Passie voor desem

Passie voor desem

Bakken met desem is voor Anita Sumer een manier van leven geworden. Dit boek verscheen oorspronkelijk in het Sloveens in 2017 en won twee Gourmand World Cookbook Awards. Inmiddels is het boek vertaald in het Duits, Frans, Engels en Nederlands.