The Pie Room

1 juni 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Dit kookboek is een ode aan een van de meest iconische Britse gerechten: de pie. In dit boek vind je klassieke, maar ook hartige en zoete pies. Er staan recepten in van de pie dauphinoise, pie gevuld met verschillende curry’s, de echte zalmpie of de klassieke pie met varkensvlees. Natuurlijk ontbreken de zoete taartjes niet: van varianten op de applepie, tot pies met rabarber en vanille.

Calum Franklin werkte bij gerenomeerde restaurants voordat hij aan de slag ging als Executive Head Chef bij Holborn Dining Room. Franklin heeft een ‘gebakafwijking’, zo zegt hij zelf, en hij is een specialist op het gebied van gedetailleerd versierde pies en Wellingtons met ongebruikelijke vullingen. In niet-coronatijden verkoopt het restaurant waar hij werkt per dag meer dan 200 van zijn creaties.

Franklin deelt in dit boek zijn kennis over deze van origine Britse delicatesse. Het boek begint met de verschillende deegsoorten. Daarna volgen de tools en technieken die nodig zijn om de perfecte pie te bereiden. Op 3 maart verscheen de Nederlandse vertaling van The Pie Room.

 

Altijd op de hoogte blijven?