Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

Choco Loco_Foto ter Groene Poorte

Foto: Ter Groene Poorte

Het Belgische treinmuseum, Train World, staat tot eind februari 2021 in het teken van de Expo Choco Loco. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte opleidingsinstituut Ter Groene Poorte 23 sculpturen van chocolade.

Expo Choco Loco is een tentoonstelling waar chocolade en treinen worden verweven. “Het Train World Museum heeft ons gevraagd om 23 sculpturen in chocolade te maken die verband houden met treinen in de ruime zin van het woord”, vertelt Bruggeling Peter Teerlinck, leerkracht aan Ter Groene Poorte.

“Samen met mijn collega Bart Steegmans zijn we acht maanden geleden van start gegaan met het uittekenen en sculpteren van de 23 opgelegde werken. In totaal verwerkten we meer dan duizend kilo chocolade.”
Peter Teerlinck maakte zelf 18 van de 23 sculpturen. “Bloed, zweet en tranen, maar ik heb enorm fier op het resultaat. Ik denk dat we de opgelegde boodschap perfect vertaalden in uniek kunstwerken in chocolade. Het assortiment bestaat niet alleen uit treinen, maar uit alles wat eigenlijk bij het spoor hoort. Kom het gewoon eens bekijken.”

Train World is het Belgische treinmuseum van de NMBS, gelegen in en aan het station van Schaarbeek. Expo Choco Loco loopt tot eind februari 2021 in het station van Schaarbeek.

Lees ook
Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

‘s Werelds beste patissier Roger van Damme is herboren

Roger van Damme werd in 2017 tot ‘Beste patissier van de wereld’ uitgeroepen. Alhoewel al zijn professionele dromen uitkwamen, zit de Nederlander die vooral in België actief is, nog vol ambities. Hij is als herboren uit de coronapandemie gekomen. “Ik wil iets achter laten voor mijn kinderen”. Daarnaast signaleert hij een grote vernieuwingsdrang onder...

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Het IJscentrum komt in maart met een dubbele special voor ijsbereiders, bakkers en banketbakkers. Met Drageren en Grab&Go Chocolade kunnen deze ondernemers hun omzet een flinke boost geven.