Ter Groene Poort levert chocolade sculpturen voor Train Expo

20 oktober 2020
Foto: Ter Groene Poorte

Het Belgische treinmuseum, Train World, staat tot eind februari 2021 in het teken van de Expo Choco Loco. Speciaal voor deze tentoonstelling maakte opleidingsinstituut Ter Groene Poorte 23 sculpturen van chocolade.

Expo Choco Loco is een tentoonstelling waar chocolade en treinen worden verweven. “Het Train World Museum heeft ons gevraagd om 23 sculpturen in chocolade te maken die verband houden met treinen in de ruime zin van het woord”, vertelt Bruggeling Peter Teerlinck, leerkracht aan Ter Groene Poorte.

“Samen met mijn collega Bart Steegmans zijn we acht maanden geleden van start gegaan met het uittekenen en sculpteren van de 23 opgelegde werken. In totaal verwerkten we meer dan duizend kilo chocolade.”
Peter Teerlinck maakte zelf 18 van de 23 sculpturen. “Bloed, zweet en tranen, maar ik heb enorm fier op het resultaat. Ik denk dat we de opgelegde boodschap perfect vertaalden in uniek kunstwerken in chocolade. Het assortiment bestaat niet alleen uit treinen, maar uit alles wat eigenlijk bij het spoor hoort. Kom het gewoon eens bekijken.”

Train World is het Belgische treinmuseum van de NMBS, gelegen in en aan het station van Schaarbeek. Expo Choco Loco loopt tot eind februari 2021 in het station van Schaarbeek.

Altijd op de hoogte blijven?