Sweet Emotions vestigt aandacht op desserts

LEEUWARDEN - De initiatiefnemers van Sweet Emotions staan voor 100 procent culinair entertainment op het gebied van desserts. Zij zullen tijdens de Horecava van 11 tot en met 14 januari aanwezig zijn. Eén van de initiatienemers, Dirk Peeters, vindt het jammer dat er weinig gebeurt op het gebied van desserts. “In de horeca zien wij al jaren dat gasten minder en minder desserts bestellen. Hoe komt dat? Ligt dat aan de kwaliteit, wil men de laatste calorieën niet opeten of is er gebrek aan kennis, creativiteit en durf in de keuken en bediening”, vraagt Peeters zich af. Daarom willen de initiatiefnemers van Sweet Emotions deze neerwaartse spiraal stoppen en horecaondernemers aan het denken zetten om hun dessertkaart nieuw leven in te blazen.

  • Sweet Emotions
  • Rudi van Beylen, eigenaar en chef van Hof ten Damme in Kallo, en Dirk Peeters, eigenaar van Didess - producent van dessertkoekjes, zijn de initiatiefnemers van Sweet Emotions. De derde compagnon is de Spaanse Albert Adrià, de broer van Ferran, bekend van het Catalaanse driesterrenrestaurant El Bulli. De founding partners van Sweet Emotions zijn Arti70, Xenox, IJsboerke, Didess en Horecava. “Op Sweet Emotions worden de bezoekers ondergedompeld in een wereld die hun kijk op cocktails en desserts voorgoed verandert”, vertellen de initiatiefnemers. “. De bezoekers ervaren hoe dessert-eten in de horeca een belevenis wordt, het hele jaar door.”
Lees ook
Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Kabinet kondigt ruime versoepelingen coronamaatregelen aan

Nederland gaat de komende tijd van het slot. In de persconferentie van 15 februari maakte minister Ernst Kuipers bekend dat de meeste coronaregels komen te vervallen in drie stappen.

Sentho in actie voor ondernemers

Sentho in actie voor ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat ruim een op de tien ondernemers het financieel zwaar heeft door Corona. De afgelopen lockdowns zorgden voor inkrimping van het eigen vermogen, schulden of faillissementen.